2012. február 20.

Egyesül a Libri Csoport és a Port.hu

Több éves együttműködést követően többségi tulajdont szerzett a Libri Csoport a PORT.hu-ban.

Több éves együttműködést követően többségi tulajdont szerzett a Libri Csoport a PORT.hu-ban.

Többségi tulajdont szerzett a Libri Csoport a Port.hu-ban - közölte a két cég, melyek a lépéstől hatékonyabb működést várnak a hazai és regionális kulturális- és médiaportfoliójukban.

A Port.hu 16 éve van jelen a piacon. A portál mára több mint 200 tévécsatornáról, mintegy 100 ezer filmről, 10 ezer étteremről és évi 3 ezer fesztiválról, eseményről ad tájékoztatást. A Libri csoport zászlóshajója, a 20 éves Libri Könyvkereskedelmi Kft. mintegy 400 főt foglalkoztat. 34 üzlettel, internetes áruházzal, nyolcmilliárd forint feletti éves forgalommal bír, és évi 1,6 millió vásárlót szolgál ki.

A most létrejövő kulturális- és médiacsoport stratégiai irányítását a Libri Csoport tulajdonosa, Balogh Ákos; a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője Walitschek Csilla és a Port.hu alapítója, Veszelovszki Zsolt gyakorolják. A Libri Csoport képviseletét a Port.hu vezetésében a tulajdonosok oldaláról a Libri ügyvezetője látja el.

"A Libri és a PORT.hu egyesülése nyomán egy olyan kulturális teret szeretnénk létrehozni, amely döntően járul hozzá az egyre inkább felértékelődő minőségi időtöltéshez. Személyes érdeklődésem központjában is ez áll, jól kapcsolódik a Libri stratégiai elképzeléseihez és az eddigi kulturális befektetéseimmel is összhangban van. Ezért döntöttem úgy, hogy többségi tulajdonhoz juttatom a Librit a PORT.hu-ban" – mondta a döntés hátteréről Balogh Ákos, a Libri Csoport többségi tulajdonosa.

"Az együttműködés segítségünkre lesz annak a jövőképnek a megvalósításában, miszerint a Libri napjaink fejlődésével lépést tartó élményszállítóvá váljon vásárlói számára. A Libri nem csupán a könyvekben látja a jövőt, hanem e termékkört bővítve más, a kultúrával kapcsolatos szolgáltatások piacára is szeretne belépni. E folyamatban kitűnő partner a Port.hu" – nyilatkozta Walitschek Csilla, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

"A PORT.hu ezzel a lépéssel egy magasabb minőségi kategóriába lép, hiszen olyan újdonságokat tudunk a Libri segítségével létrehozni, amelyeket már mi is szerettünk volna a látogatóinknak elérhetővé tenni az oldalunkon. A Libri professzionális működése és könyves szakértelme dinamizmust hoz a Port működésébe is – tette hozzá Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.