2015. július 21.

Egyre jobb a márkák YouTube-stratégiája

Pixability-kutatás

A klasszikus reklámszpotok helyét egyre inkább hosszabb, márkázott videótartalmak veszik át. Nemcsak a nézettség, az elköteleződés is nő a fogyasztók részéről.

A Pixability az - Interbrand listája alapján számított - 100 legnagyobb márka YouTube-tevékenységét és teljesítményét vizsgálta nemrégiben. Ez alapján pedig a videómegosztó és a brandek is örülhetnek: a nézettség és a fogyasztói elköteleződés is nő.

A cég szerint ez annak a jele, hogy a márkák egyre jobban megtalálják, mit is kellene csinálniuk a YouTube-on ahhoz, hogy hosszú távon is sikeresek legyenek. Ennek az egyik lényeges eleme, hogy a hagyományos reklámszpotok helyett egyre inkább hosszabb, színesebb tematikájú márkázott videókkal kísérleteznek. A top 100 brand videóinak tizede immár tíz percnél hosszabb.

A Pixability szerint mostanra a márkázott csatornák tízszer annyi like-ot kapnak, mint amennyi dislike-ot, a feliratkozók száma pedig majd felével (47%) bővült az előző évhez képest. Ahhoz, hogy a márkapercepciót valóban pozitívan befolyásolja a YouTube-tevékenység,

a fizetett hirdetések mellett aktív márkacsatornára és erős, átgondolt tartalomstratégiára van szükség

, teszik hozzá.

Mindezt egy infografikában is megmutatják: