2016. május 30.

Egyre több reklámot blokkolunk

Köszi az ingyen tartalmat, de reklámot nem kérek hozzá! Nagyjából így foglalható össze a közönség hozzáállása a comScore adatai alapján.

Ráadásul a hárítás iránti igény a felnövekvő generációkban a legerősebb. A 18-24 éves amerikai fiúk kétszer akkora arányban kerülik el az interneten a hirdetéseket, mint a férfiátlag, a lányoknál ebben a korcsoportban csak 42 százalékkal nagyobb ez a ráta a teljes női népesség mutatójánál. A másik csapás, hogy pont a jól keresők a legaktívabbak: ők az Egyesült Államokban 27, Kanadában 16, az Egyesült Királyságban 13, Németországban pedig 7 százalékkal nagyobb arányban mondanak nemet a reklámokra, mint a teljes lakosság.

Intő jel az is, hogy a desktop-hirdetések többsége már meg sem jelenik a felhasználó képernyőjén. A blokkolóknak „köszönhetően” a reklámok láthatósági aránya Ausztráliában 39, Németországban 43, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Mexikóban 44, az USA-ban és Brazíliában 48, az olasz és a spanyol piacon 49, Kanadában pedig 50 százalék. A videóhirdetések pedig átlagosan 41 százalékos arányban érik el a közönséget – összegez a comScore.

„Széndobálókat” keres a Heineken

13 órája

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.