2016. május 30.

Egyre több reklámot blokkolunk

Köszi az ingyen tartalmat, de reklámot nem kérek hozzá! Nagyjából így foglalható össze a közönség hozzáállása a comScore adatai alapján.

Ráadásul a hárítás iránti igény a felnövekvő generációkban a legerősebb. A 18-24 éves amerikai fiúk kétszer akkora arányban kerülik el az interneten a hirdetéseket, mint a férfiátlag, a lányoknál ebben a korcsoportban csak 42 százalékkal nagyobb ez a ráta a teljes női népesség mutatójánál. A másik csapás, hogy pont a jól keresők a legaktívabbak: ők az Egyesült Államokban 27, Kanadában 16, az Egyesült Királyságban 13, Németországban pedig 7 százalékkal nagyobb arányban mondanak nemet a reklámokra, mint a teljes lakosság.

Intő jel az is, hogy a desktop-hirdetések többsége már meg sem jelenik a felhasználó képernyőjén. A blokkolóknak „köszönhetően” a reklámok láthatósági aránya Ausztráliában 39, Németországban 43, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Mexikóban 44, az USA-ban és Brazíliában 48, az olasz és a spanyol piacon 49, Kanadában pedig 50 százalék. A videóhirdetések pedig átlagosan 41 százalékos arányban érik el a közönséget – összegez a comScore.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.