2016. november 28.

Egyre többen keresik a crossovereket

Mind a céges, mind a magánvásárlók kedvelik ezeket a kocsikat; a magasabb felszereltségű modellek tarolnak a piacon.

A városi crossoverek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, mind a céges, mind a magánvásárlók körében. Mindez nem a véletlen műve, hiszen ezek az autók igazi státuszszimbólumnak számítanak, emellett könnyedén küzdik le az akadályokat városban és terepen egyaránt.

Az év első kilenc hónapjában közel 41 százalékkal több járművet értékesítettünk ebben a szegmensben, ami jól tükrözi a crossoverek növekvő népszerűségét – hívta fel a figyelmet Szabó Emese, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója a társaság közleményében.

Az elmúlt években számos új, vagy megújult modell jelent meg a kínálatban és a jövőben is folyamatos bővüléssel számol a SUV-ok terén a Duna Autó Zrt. A cég által forgalmazott modellek 25 százaléka ebből a kategóriából kerül ki, így elmondható, hogy az óbudai telephellyel rendelkező vállalkozás büszkélkedhet az ország legnagyobb crossover kínálatával.

A közelmúlt legnagyobb sikerei közül az új, Esztergomban készülő Suzuki Vitara emelkedik ki vidám megjelenésével, kifinomult összkerékhajtási rendszerével, illetve kedvező árával. Nem csoda, ha a japán gyártó a tavalyi évhez képest több mint 125 százalékos növekedést ért el idehaza.

Ebben a kategóriában a Hyundai Tucson is azonnal az élvonalba robbant be, meglepve ezzel a piaci szereplőket. A keresett típusok közé tartozik még az idén bemutatott új Kia Sportage, mely azokat a vásárlókat célozza meg, akik a merészebb megjelenéssel és az igényes belső térrel rendelkező szabadidőautókat részesítik előnyben.

A Kia Sportage-éhez hasonló sikerekre lehet számítani például az új, hibrid hajtáslánccal rendelkező Kia Niro, vagy az új Seat Ateca esetében, de az új Peugeot 3008-as modellre is jelentős érdeklődés mutatkozik – tette hozzá a Duna Autó Zrt. kereskedelmi vezetője.