2014. július 22.

Egyre versenyképesebbek az e-sportok

Óriási, tömegfinanszírozott összdíjazás és élő televíziós közvetítés jelzi a versenyszerűen űzött játékok komolyságát.

Óriási, tömegfinanszírozott összdíjazás és élő televíziós közvetítés jelzi a versenyszerűen űzött játékok komolyságát.

A Valve által fejlesztett Dota 2 (Defense of the Ancients 2) videojáték nemzetközi bajnokságát, a The Internationalt élő streamen közvetítette az okoseszközökön, játékkonzzolokon és az Apple TV-hez és a Rokuhoz hasonló eszközökön nézhető ESPN3, míg a döntőt az ESPN 2 is műsorra tűzte. (Idén júniusban már közvetített játékversenyt az ESPN, az X Games Call of Duty-bajnokságát.)

A Valve üzletfejlesztője, Erik Johnson szerint ez az együttműködés is mutatja, hogy a versenyszerűen űzött játékok a hagyományos sportok versenytársaivá váltak.

A műfaj komolyságát jelzi az is, hogy az idei The International összdíjazása 10,9 millió dollár volt, melyből 1,6 milliót állt a fejlesztőcég, a többit viszont a rajongótábor dobta össze a bajnokság katalógusának megvásárlásával.

A döntőt két kínai csapat vívta, az egész országból tagokat toborzó NewBee végül legyőzte a hangcsoui Vici Gaming játékosait.

(Forrás: MTI, USA Today, fotó: Valve)

Sportkavalkád a Téli Sportválasztón

1 napja

A Téli Sportágválasztón január 27. szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban, így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat.

Óránként 6 káreset történt az ünnepek alatt

1 napja

December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent.