2016. november 21.

Egyszerűbb biztosításokat szeretnénk

A Deloitte-Scale Biztosítási Index azt mutatja: az emberek még bonyolultabbnak találják a biztosítási szolgáltatásokat.

Az utóbbi három évben tovább javult a biztosítók megítélése, azonban egyes, jól beazonosítható korcsoportok alulbiztosítottsága továbbra is kiaknázatlan terület maradt. Az öngondoskodást immár a megkérdezettek 52%-a tartja fontosnak, egyúttal jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik még mindig bonyolultnak találják a biztosítási szolgáltatásokat – derül ki a Deloitte és a Scale Research felméréséből.

A Biztosítási Index a Deloitte és a Scale Research reprezentatív felmérése a lakossági biztosítási helyzetről. A felmérés a lakossági szolgáltatás igénybevételét vizsgálja különböző elemzési szempontok alapján, három fő fókusza: a piac és ügyfél, a csatorna és igénybevétel, valamint az elégedettség és kárrendezés. Rendszeres, ügyfélmegkérdezésen alapuló iparági elemzésként választ ad a biztosítási piacon jelenleg felmerülő kihívásokra, ésmivel nem a hagyományos szemszögből vizsgálja a biztosítók tevékenységét és jellemzőit, segítségével közelebb hozhatóak a szektor szereplői és a lakossági fogyasztók.

Összehasonlítva a 18 évnél idősebb népesség megoszlását a biztosítással rendelkezők korcsoport szerinti megoszlásával, a legtöbb biztosítással arányaiban a 30-39 és az 50-59 év közötti korcsoportba tartozó válaszadók rendelkeznek. A mostani felmérésünk is megerősítette, hogy a 18-29 év közötti korcsoport arányosan kevesebb biztosítással rendelkezik, mint a teljes népességhez viszonyított aránya. Mivel ez a korcsoport egyértelműen alulbiztosítottnak tekinthető, a biztosítóknak célszerű lenne kiemelt figyelmet fordítaniuk erre a szegmensre” – idézik Mérth Balázst, a Deloitte Magyarország pénzintézetekért felelős partnerét.

A piaci áttekintést tovább árnyalja, hogy a megkérdezettek 37%-a azért nem köt biztosítást, mert nem engedheti meg magának, a tavalyi 32%-hoz képest 42%-ra nőtt azok aránya, akik bonyolultnak találják a biztosítási szolgáltatásokat, új szerződések megkötésénél továbbra is a fizikai csatornák szerepe a legjelentősebb. A KGFB kivételével, ahol a hagyományos és az online csatornák aránya nagyjából 50-50%, a személybiztosítások esetén a továbbra is a fizikai csatornák dominálnak.

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

3 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

3 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.