2018. február 14.

Együtt a fogyasztóvédők és a Magyar Termék

Együttműködési megállapodást kötött a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete és a Magyar Termék Nonprofit Kft. a Magyar Termék védjegyek megbízhatóságának erősítése és a fogyasztók érdekében.

A megállapodás értelmében a FOME segíti az eredetmegjelölő védjegyek népszerűsítését, valamint a szervezet szakértője részt vesz az egyes termékeket minősítő Tanúsítási Döntőbizottság munkájában is. A tájékoztatás szerint az együttműködés tovább erősíti a kft. védjegyeinek megbízhatóságát, mivel a termék és szolgáltatás eredetét, jogszabályoknak való megfelelését független szakértői vizsgálat tanúsítja.

A 12 éve alapított Magyar Termék célja, hogy eredettanúsító védjegyeivel támogassa a magyar áruk és szolgáltatások könnyű azonosíthatóságát, ezzel növelje a magyar termékek iránti keresletet. Ma már közel 160 cég mintegy 4 ezer termékén, szolgáltatásán találhatók meg a védjegyek: a 100 százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készült termékeket jelölő "Magyar Termék", az összetevőinek legalább felében magyar és teljes egészében itt feldolgozott "Hazai Termék", valamint az országban feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó "Hazai Feldolgozású Termék", illetve a 75 százalékban magyar hozzáadott értéket tartalmazó "Magyar Szolgáltatás".

A FOME 2003-ban alakult többek között annak érdekében, hogy segítse a fogyasztók érdekeinek védelmét, a megfelelő tájékoztatást és a fogyasztói oktatást. A szervezet országszerte 9 megyeszékhelyen pénzügyi fogyasztóvédelmi, 5 megyeszékhelyen a versenykultúra fejlesztését és a tudatos fogyasztói döntéshozatalt elősegítő tanácsadó irodával van jelen - ismerteti az MTI.

Tíz dolog, amit nem tudott a Rubik-kockáról

2 órája

A Red Bull Rubik-kocka világbajnokság vasárnapi, hazai fordulóján minden a legendás találmányról szól majd, amelyről talán csak kevesen tudják, hogy mennyire sokoldalú.

Ismét megtévesztés miatt bírságolt a GVH

2 órája

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal.