2019. július 16.

Együtt fejleszt a Denso és a Toyota

A jövő autóihoz elengedhetetlen alkatrészek és részegységek közös fejlesztése a cél.

Az autóipari erőátvitel-vezérlő, elektronikai, hőszabályozó, információs és biztonsági rendszerek, valamint a mikromotorok vezető fejlesztőjeként ismert DENSO és a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota megállapodtak egy vegyesvállalat (51%-os DENSO és 49%-os Toyota tulajdoni hányaddal) létrehozásáról a következő generációs, járművekben alkalmazandó félvezetőkkel kapcsolatos, kutatási és fejlesztési tevékenységre. A két vállalat a részletek kidolgozását követően 2020 áprilisában kívánja megalapítani az új céget.

A DENSO és a Toyota egyaránt célul tűzte ki az autópiar CO2-kibocsátásának és a közlekedési balesetek számának zéróra csökkentését. Éppen ezért 2018 júniusában a két vállalat megállapodott arról, hogy az elektronikai alkatrészek gyártásával és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a DENSO-nál vonják össze. E megállapodás alapján a két vállalat egy gyors és versenyképes gyártási, illetve fejlesztési rendszer kialakításán dolgozik

A DENSO úgy döntött, hogy új céget hoz létre a járművekbe építendő félvezetőkkel kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységre. A DENSO elfogadta a Toyota által az új vállalat létrehozásához felajánlott tőkét, hogy teljes egészében kihasználhassák a Toyota mobilitási tapasztalatait. Az új cégbe történő tőkebefektetés révén a Toyota további technológiai innovációkat tud majd létrehozni, mivel a mobilitási szolgáltatások és járművek tervezésének első szakaszától rendelkezésére állnak a legmodernebb félvezető technológiák. Az új vállalat feladata lesz a következő generációs félvezetők alapvető szerkezetével és feldolgozási eljárásaival kapcsolatos kutatás, az elektromos hajtású járművek energiaellátó moduljaiban alkalmazott elektronikai alkatrészek fejlesztése, illetve az önvezető járművekben alkalmazott környezetfigyelő érzékelők félvezetőinek fejlesztése - írják.

Címkék: gazdaság toyota denso

Új ellátási lánc igazgató a Praktikernél

13 órája

Csorba Lászlót nevezték ki a 20 áruházzal rendelkező áruházlánc ellátási lánc igazgatójának. A szakember 23 éve van a logisztikai pályán - írják közleményükben.