2012. május 22.

Együtt fesztiválozik a reklámszakma

Közel egy hétig tart majd a reklámdzsembori, melyhez az MRSZ mellett annak társzervezetei is nevüket és tartalmaikat adják.

Közel egy hétig tart majd a reklámdzsembori, melyhez az MRSZ mellett annak társzervezetei is nevüket és tartalmaikat adják.

ReklámFeszt néven rendeznek ősszel "reklámdzsemborit" a szakmai szervezetek a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) kezdeményezésére. Az összefogásban tizenegy szervezet képviselteti magát: a DIMSZ, az IAA Magyar Tagozata, az IAB, a MAKSZ, az MKMSZ, az MLE, az MPRSZ, az MRSZ, az ÖRT, a PMSZ és a PPT. Mellettük mások is csatlakozhatnak még.

A programokra a budapesti Akváriumban kerül sor, és a szakmai konferenciától a workshopokon, kiállításokon át filmvetítésig, díjátadóig bezárólag sokféle programelem szerepel majd. A szakma mellett a közönséghez is szólnak a tartalmak, minden programelemért az azt jegyző szakmai szervezet vállal felelősséget a közös munkarend keretein belül - közölte az MRSZ.

A résztvevő szakmai szövetségek közös grémiumot hoznak létre, melynek magját a Reklámfesztivál gondolatiságát kidolgozó alapítókból álló csapat - Mezriczky László, Nagy Bálint, Gosztonyi Csaba, Pőcze Balázs és Urbán Zsolt - alkotja. A szakmai grémiumba a résztvevő szervezetek további egy-egy főt delegálhatnak.

"Közös késztetés mutatkozott a marketingkommunikációs szakmai szervezetekben az összefogásra, mi meg egyébként is terveztük a Reklámkonferencia és a Reklámhét összevonását egy nagyobb szabású, gazdagon strukturált budapesti eseménybe, melybe meghívtuk valamennyi társszervezetünk eseményeit, így az új projekt nemcsak az MRSZ-é, hanem valamennyi szakmai szervezeté együtt" – mondta el Mezriczky László, az MRSZ elnöke.

A szervező fesztiváliroda feladataiért és a kommunikációért a HD Group felel.