2017. február 22.

Együttműködést kötött a Toyota és a MOB

Az együttműködés keretében átadott gépjárművek a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját segítik.

A platina fokozatú együttműködés annak jegyében született, hogy a japán autógyártó a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kiemelt támogatójává vált a mobilitási kategóriában, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. Az erről szóló közös nyilatkozatot Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Akio Toyoda még 2015 márciusában tette közzé Tokióban.

A Toyota 2017-től fenntartható mobilitási megoldásokkal támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, valamint a világ különböző országaiban működő nemzeti olimpiai bizottságok munkáját. Az együttműködés hozzájárul az olimpiai mozgalom stratégiai terve, az Agenda2020 céljainak eléréséhez, amelyek közül az egyik legfontosabb a fenntarthatóság megvalósítása. A megállapodás a Toyotára és az autógyártó prémium márkájára, a Lexusra egyaránt vonatkozik.

„A Magyar Olimpiai Bizottság vezetése örül annak, hogy a minőséget, az innovációt, a társadalmi felelősségvállalást kiemelten fontosnak tekintő vállalatok csatlakoznak a MOB támogatói csapatához. A Toyota márka magyarországi képviselete remélhetőleg olimpiai ciklusokon átívelő partnere lesz a MOB-nak. A Toyotával közösen olyan értékeket képviselünk és közvetítünk, mint a becsületes játék, a tisztelet, a fenntarthatóság, valamint az aktív környezettudatosság. Köszönöm a Toyotának a támogatást“ – fogalmaz Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„A Toyota büszke arra, hogy az olimpiai mozgalom és az általa képviselt szellemiség elkötelezett támogatójaként nem csupán nemzetközi szinten, de hazánkban is a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú partnere lehet. Az általunk rendelkezésre bocsátott kiemelten környezetbarát hibrid Toyota és Lexus modellek biztosítása mellett megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a társadalmi felelősségvállalást a gyakorlatba ültetve hogyan, mely további területeken járulhatunk hozzá az ötkarikás mozgalom és a magyar sportolók jövőbeni sikereihez” – teszi hozzá László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi divíziójának igazgatója.