2018. március 27.

Együttműködik HB Reavis és a Cambridge Innovation Center

Új együttműködést jelentett be az emberközpontú irodák egyik vezető fejlesztője: a HB Reavis az amerikai központú Cambridge Innovation Centerrel (CIC) dolgozik majd szorosan együtt.

A két vállalat közötti kapcsolat erősítéseként a CIC a HB Reavis Varso II fejlesztésébe költözik, ahol a terület 30 százalékát veszi bérbe. A megállapodás 22 hónappal az épület átadása előtt jött létre, mivel a Varso Place projekt egyik kiemelt célja, hogy a lengyel főváros tech közösségének központjául szolgáljon majd.

A CIC innovációs közösségeket épít: kampuszokat, ahol startupok, vállalati innovációs egységek és kockázati tőkealapok dolgoznak együtt. Kutató- és speciális iparági központjaik komoly feltalálókat vonzanak, akik a legtöbbet hozzák ki a helyi oktatóprogramokból és networking lehetőségekből is.

Varsó a Cambridge Innovation Center második európai központja lesz a 2016 óta működő rotterdami képviselet után. Azért döntöttek a varsói terjeszkedés mellett, mert a lengyel piac egyike a folyamatosan növekvő európai gazdaságoknak - az OECD nemrég a ‘Fejlett Országok’ kategóriába sorolta. Az új irodájuk 14 ezer négyzetméteren ad majd otthont különleges iparági központoknak melyek többek között az energia, biotechnológia, és a digitális szektorokban tevékenykednek.

Tervben van egy innovációs központ létrehozása az Egyesült Királyságban is, ahol a HB Reavis már komoly piaci jelenléttel rendelkezik. Emellett a partnerek további innovációs „hubok” kialakítását is feltérképezik Berlinben, Frankfurtban és Európa-szerte több országban.

A HB Reavis a jövőben szívesen ad otthont további CIC irodáknak fejlesztéseiben, miközben saját co-working hálózatát, a HubHub-ot is építi. A HubHub co-working irodák jelenleg Varsóban és Pozsonyban kínálnak modern munkakörnyezetet, segítik a tehetséges szakemberekből álló közösségek építését és támogatják a közös gondolkodást.

A Cambridge Innovation Centerrel való együttműködésünk támogatja azt a stratégiai törekvést, hogy a világ legjobb innovátoraival, és modern munkakörnyezet kialakításán dolgozó szakemberekkel dolgozzunk együtt. Ennek köszönhetően tudunk egyedülálló irodai megoldásokat szállítani a különböző méretű vállalkozásoknak. - nyilatkozta Marian Herman, a HB Reavis ügyvezető igazgatója. Örömmel nyitjuk meg az első CIC központot Varsóban, amely az első a sok közösen tervezett projekt közül. - tette hozzá.

Az úttörő munkahelyi megoldásokat fókuszba helyező HB Reavis-szal létrejött együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen felgyorsítsuk innovációs kampuszaink globális hálózatának terjeszkedését, a közelgő lengyelországi nyitásunkkal egyetemben. A befektetés abban is megerősít minket, hogy a legtehetségesebb szakembereket tudjuk bevonzani, mialatt vezetői csapatunk a növekedés következő fázisára koncentrál. - tette hozzá Tim Rowe, a Cambridge Innovation Centre alapítója és ügyvezető igazgatója.

A jelenleg építés alatt álló Varso Place egy vegyes funkciójú fejlesztés, amelyben iroda-, kiskereskedelemi-, és vendéglátó funkciók mellett Európa egyik legmagasabb tornya is helyet kap. A 2019-ben elkészülő épületekben számos okos technológiát, és a felhasználók jó közérzetét szolgáló megoldásokat valósítanak meg. 2017-ben a projektet „WELL Core & Shell Precertification” előminősítéssel jutalmazta az International WELL Building Institute.