2017. december 01.

Együttműködik a Lipóti és a Dia-Wellness

Az ünnepek közeledtével új termékek kerülnek a Lipóti Pékségek polcaira.

Bár a két cég közös múltja mintegy másfél évtizedre tekint vissza, ez idő alatt a Dia-Wellness számos Lipóti termékhez biztosította az alapanyagot, azonban a most induló együttműködés kiindulópontja az Almacukor piacra kerülése volt.

„A Dia-Wellness hosszú évek fejlesztése után néhány hónapja mutatta be világújdonságnak számító termékét, az Almacukrot, amely a finomított fehércukorral szemben kiválóan beilleszthető az egészséges életmódba, hiszen alacsony a glikémiás indexe és előállítása nem kémiailag történik – mint sok más fruktóz esetében –, hanem természetes alapanyagból, almából vonják ki. Erre figyelt fel a Lipóti, így közös fejlesztésekbe kezdtünk, mivel az utóbbi években rohamosan növekszik az ételallergiások, cukorbetegek és diétázók számára is fogyasztható termékek iránti kereslet” – mondta Antalicz Miklós, a Dia-Wellness Kft. tulajdonosa.

„Az elmúlt 10 évben nem csak az ételintoleranciában és cukorbetegségben érintett emberek száma nőtt meg, hanem trenddé is vált, hogy egészségesen étkezzünk, mozogjunk, egészséges életmódot folytassunk. Az országban működő 220 mintaboltunkban a vásárlóktól folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, hogy szeretnék, ha minél több egészséges termékkel látnánk el őket. A karácsonyi időszak közeledtével slágertermék a bejgli, és sokan mondták, hogy szívesen vásárolnának a hagyományos bejglinkből, de mivel magasabb szénhidrát, illetve cukortartalommal rendelkezik, ezért nem azt választják. Ekkor úgy döntöttünk, hogy feltétlenül szeretnénk kielégíteni az ő igényeiket is. Ezért az almacukros, tejmentes, csökkentett szénhidráttartalmú bejgli kiváló alternatíva számukra, ami hosszan friss marad, mert rengeteg élelmi rostot tartalmaz. A Lipóti fontos célkitűzése, hogy a nagyanyáinktól eltanult fortélyokat a modern technológiákkal ötvözve átültesse az ipari termelésbe – ezáltal egyedülálló termékekkel találkoznak a vásárlók, ezért a bejglik csomagolásán szerepel is: nagyanyáink kezéből” – hangsúlyozta Bugyenszki Zoltán, a Lipóti Pékség sütéstechnológiai hálózatfejlesztője.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.