2017. március 28.

Együttműködik a Microsoft és az Adobe

Az Adobe Sensei és a Microsoft Cortana felhasználásával fejlesztenének mesterséges intelligencián alapuló marketingmegoldásokat.

A kiterjesztett megállapodást az Adobe Summiton jelentették be. A Cortana a Microsoft vituális asszisztense és keresőeszköze, míg a Sensei az Adobe felhőalapú termékeibe épített mesterségesintelligencia-megoldás. Az új fejlesztések az előbbi adatplatformját kombinálnk az utóbbi intelligenciájával.

Az Adobe ügyfelei mostantól a Microsoft Dynamics 365, a Microsoft Power BI és a Microsoft Azure adatait is használhatják a Senseiben, hogy jobban célzott és személyre szabottabb fogyasztói élményt hozzanak létre.

Ha valaki mindkét vállalatnak ügyfele, a Microsoft Dynamics 365-öt az Adobe marketing- és analitikai felhőjébe is integrálhatja, ezzel részletes fogyasztói profilokat alkotva, míg a Microsoft Power BI részletes mérőszámokat és vizuális elemzést biztosít. Az online tartalmak hatékonyabbmenedzselését biztosító Adobe Experience Manager pedig elérhető a Microsoft Azure-on.

A két cég emellett közösen fejleszetne iparági szabványnak szánt adatmodellt a fogyasztói bevonódás mérésére, az AppDynamics, Acxiom, Dun & Bradstreet, Qualtrics, Zendesk, [24]7 és a MasterCard részvételével.

Hasonló partnerséget jelentett be néhány hete a Salesforce Einstein és az IBM Watson is. A mesterséges intelligencia világpiaca az IDC előrejelzése szerint a tavalyi 8 milliárd dollárról 2020-ra 47 milliárd dollár fölé nő.

(Forrás: MediaPost)