2018. április 16.

Együttműködik a Volkswagen és a Toyota?

Az együttműködés lehetséges területeiként a jövőbeni logisztikai és fuvarozási, technológiai és beszerzési területeken jelölték meg.

A közeljövőben saját márkanéven a Sora hidrogén üzemanyagcellás elektromos buszokkal is piacra lépő Toyota teherautó és buszgyártó vállalata, a hibrid elektromos haszongépjárműveket is kínáló Hino Motors, Ltd. és a Volkswagen Truck & Bus GmbH megállapodást írtak alá azzal a céllal, hogy kölcsönösen előnyös, hosszú távú stratégiai partnerséget alakítsanak ki egyenrangú felekként - írják.

A két vállalat a keretmegállapodás alapján Társulási Bizottságot hozott létre a hosszú távú, egyenrangú felek közti partnerség működési céljainak meghatározására. A társulási bizottság pragmatikus szemlélet alapján, minimális szervezettel működik, és a saját függetlenségét megőrző két vállalat egyforma jogokat élvez benne. Emellett a bizottság értékeli majd a jövőbeni fuvarozási technológiákat érintő kezdeményezéseket is.

Hino

Yoshio Shimo, a Hino Motors, Ltd. elnök-vezérigazgatója a következőket mondta: „Ez a megállapodás azért jöhetett létre, mert a Hino Motors és a Volkswagen Truck & Bus kölcsönösen tisztelik egymást, és azonos elképzeléseket vallanak arról, hogyan lehet a legjobb értéket kínálni vásárlóik számára. A Hino Motors találta ki a vállalati szlogent: ‘Teherautók és buszok, amelyek többet tudnak’. Azért, hogy megfeleljen ennek az állításnak, a Hino Motors a Volkswagen Truck & Bus vállalattal közösen lép fel a regionális üzleti együttműködés és a technológiák hasznosítása érdekében, hogy jobb termékeket és végső soron személyre szabott teljes támogatást kínálhassanak vásárlóiknak. Ez erős kötelék lesz a fuvarozás világában, az e-kereskedelem miatt megjelenő új kihívások korában.”

Andreas Renschler, a Volkswagen AG igazgatósági tagja és a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója a így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy létrejött ez a partnerségi keretmegállapodás a Hino Motors vállalattal, hiszen így az egyik vezető teherautó- és buszgyártóval lépünk szövetségre, mely különösen erős szereplőnek számít az ázsiai piacon. A két partner mind a regionális jelenlét, mind a termékek tekintetében remekül illik egymáshoz, sőt a fuvarozás jövőjével kapcsolatos közös elképzelések miatt is. Emellett a Hino Motorssal kialakított együttműködés hozzájárul majd azon stratégiánk megvalósításához is, hogy az ügyfeleink számára nyújtott legjobb értéknek köszönhetően Globális Bajnokká váljunk a fuvarozási szektorban.”

Hino

A Hino a vezető haszongépjármű-gyártók egyikeként erős pozíciót élvez Ázsiában és a japán piacokon, valamint több mint 80 országban és régióban (köztük az Egyesült Államokban ahol szintén erős pozíciókat szerzett az elmúlt években) forgalmazza termékeit. A Volkswagen Truck & Bus a piacvezetők egyike Európában és Brazíliában az MAN, a Scania, a Volkswagen Caminhões e Ônibus és a RIO márkáknak köszönhetően. A vállalat az elmúlt időkben már partneri kapcsolatra lépett Észak-Amerikában a Navistar céggel, Kínában pedig a Sinotruk vállalattal.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.