2012. szeptember 26.

Együttműködnének a hatóságokkal a kábelesek

A kábeltévések szerint sok a tévhit a fogyasztók körében a digitális átállással kapcsolatban.

A kábeltévések szerint sok a tévhit a fogyasztók körében a digitális átállással kapcsolatban.

Még mindig nagyon információhiányosak a fogyasztók a televíziós digitális átállást és ennek következményeit, illetve az esetleges teendőket illetően - hangzott el a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) tihanyi közgyűlésén. A kábelesek szempontjából főképp húsbavágóak az olyan tévhitek, mint hogy megszűnnének a hagyományos, azaz analóg kábelhálózatok.

"A kábelszövetség a piaci folyamatok mellett fontosnak tartja és támogatja a jogszabály által előírt digitális átállást is. Ugyanakkor a szolgáltatók aggodalommal tapasztalják: a lakosság jelentős része nincs tisztában azzal, hogy ez valójában a jelenleg egyszerű antennával, előfizetés nélkül fogható analóg földfelszíni tévés műsorszórás lekapcsolását jelenti. Ezt a bizonytalanságot kihasználva egyes üzletkötők több településen is megpróbálják a hagyományos analóg kábeltévés előfizetőket átcsábítani, elhitetve velük, hogy hamarosan mindenkinek kötelező lesz átállni digitális vételre, így az analóg szolgáltatást nyújtó jelenlegi kábeles szolgáltatója megszűnik. A szakmai szövetség hangsúlyozza: valójában egyetlen kábelszolgáltatónak sem kell beszüntetnie a működését a digitális átállásnak nevezett folyamat kapcsán" - olvasható a közleményben, amely szerint az is problematikus, hogy a szobaantennások zöme azt gondolja, hogy csak digitális földfelszínre "igazolhat át".

A kábelesek éppen emiatt "üdvözlik, hogy hosszas előkészítést követően a tervek szerint néhány hónapon belül megkezdődhet az analóg földfelszíni műsorsugárzás lekapcsolásával összefüggő lakossági kommunikáció." Ezzel összefüggésben az MKSZ együttműködést ajánlott a hatóságoknak "a minél eredményesebb technológiasemleges lakossági felvilágosítás érdekében."

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.