2013. szeptember 30.

Eladás előtt a BlackBerry

Hazai kézben maradhat az okostelefon-piac egykori úttörője, ha sikerül a többiekkel egyezségre jutnia az egyik kisebbségi tulajdonosnak.

Hazai kézben maradhat az okostelefon-piac egykori úttörője, ha sikerül a többiekkel egyezségre jutnia az egyik kisebbségi tulajdonosnak.

A Fairfax Financial ugyanis kilenc dollárt kínál a Research In Motion (RIM) egy-egy részvényéért – ezzel mintegy kilenc százalékos felárat kínálva a befektetőtársaknak. A 4,7 milliárd dollárosra becsült ajánlatot tevő pénzügyiszolgáltató-holding mögött Kanada egyik legbefolyásosabb befektetője, Prem Watsa áll, akinek így is tíz százalékos részesedése van a telefoncégben.

A kanadai Warren Buffett-ként is emlegetett sztárvállalkozó elképzelései között pedig az szerepel, hogy kivezeti a tőzsdéről a RIM papírjait. Ezzel nagyobb cselekvési szabadsághoz jutna a hosszabb ideje piaci részesedése csökkenését elkönyvelni kényszerülő társaság átalakításához.

30 éves az IKEA Magyarországon

1 perce

Az IKEA 30 éve nyitotta meg legelső üzletének kapuit a budapesti Örs Vezér téren. A bútoráruház a vírushelyzet miatt ünnepi rendezvény helyett online és offline kedvezményeket kínál a látogatóknak.

GVH workshop a gyermekeknek szóló reklámokról

31 perce

Dr. Zenisek Andrea és dr. Szoboszlai Izabella, a hatóság vezető munkatársai osztották meg a vizsgálatok és a bírságok szempontrendszereit az ÖRT által szervezett online workshopon.