2014. szeptember 26.

Eladja állásportálját a Central Médiacsoport

A Profession.hu-t a Ringier Axel Springer Media AG veszi meg. A Central a Profession.hu mintájára tervezi felfuttatni a többi sanomás szerzeményét is.

A Profession.hu-t a Ringier Axel Springer Media AG veszi meg. A Central a Profession.hu mintájára tervezi felfuttatni a többi sanomás szerzeményét is.

A Central Médiacsoport eladja piacvezető állásportálját, a Profession.hu-t, a Gazdasági Versenyhivatalhoz ma nyújtja be a szükséges kérelmet. A tranzakciót követően az oldal a Ringier Axel Springer Media AG online termékportfóliójába tartozik majd. A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején vásárolta meg a Sanoma portfolió részeként.

,,Ez egy fontos lépés a Central Médiacsoport életében, mert a tervezett fejlesztések alapját és egyben kezdetét is jelenti” – mondta Varga Zoltán vezérigazgató. ,,Az állásportál eladása új lehetőségeket nyit számunkra. Az oldal sikerén felbuzdulva, belső innovációs programot indítunk útjára a következő hónapokban, hogy a Profession.hu-hoz hasonló sikertörténeteket írjunk. A folyamatos megújulásé a jövő, ennek része ez a lépés is” – tette hozzá.

A Profession.hu vezetője, Martis István elmondta: ,,A tulajdonosváltás a legjobb bizonyíték arra, hogy képesek vagyunk olyan egyedülálló és sikeres online terméket létrehozni, amely iránt külföldön is érdeklődnek. Óriási lehetőséget jelent számunkra, hogy ehhez, az iparágunkban aktív nemzetközi csapathoz csatlakozhatunk mi is, mert így ügyfeleinknek nemzetközi megoldásokat tudunk nyújtani és új dimenziók nyílnak számunkra a fejlesztés területén.”

A Profession.hu 2002-ben alakult és az elmúlt években számos potenciális vevő érdeklődött iránta, a korábbi tulajdonos, Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vásárolta meg. A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején a Sanoma portfolió részeként akvirálta. Több mint 380 ezer havi látogatóval és 8000 aktuális állásajánlattal a Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja – írja a Central Médiacsoport közleménye.

Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media AG vezérigazgatója a következőket mondta a megállapodás kapcsán: „A Profession.hu akvizíciója fontos lépés digitális portfóliónk bővítésénél. A Profession.hu egyértelműen az ország vezető álláskereső portálja, rentábilis és kiválóan egészíti ki az online apróhirdetési szegmensben meglévő portfóliónkat.”

A tranzakció a versenyhivatal jóváhagyását követően zárul le.