2011. július 04.

Eladják a francia Metrót is

Az ingyenes lap egyik kulcspiacán szabadul az újságtól a Metro International. A vevő Franciaország egyik legnagyobb médiacége. Heteken belül aláírnak.

Az ingyenes lap egyik kulcspiacán szabadul az újságtól a Metro International. A vevő Franciaország egyik legnagyobb médiacége. Heteken belül aláírhatnak.

A tervek szerint heteken belül aláírhatják a Metro France eladását, a Metro International ugyanis bejelentette: a TF1 ajánlatot tett a 100 százalékos tulajdonjog megszerzésére. Franciaország legnagyobb elektronikus műsorszolgáltatója eddig is tulajdonos volt az ingyenes lapban, ám részesedése csak 34,3 százalék volt, szemben a Metro International 65,7 százalékával.

A francia kiadás 2002-ben indult el, és a második helyre tornázta fel magát a jelentős méretű francia ingyenes napilap piacon. Amennyiben aláírják a megállapodást, továbbra sem tűnik el vagy változik meg jelentősen, mivel egy franchise megállapodás is részét képezi a tranzakciónak.

Miközben a TF1 számára újabb csatornát jelent a Metro a fogyasztók és a hirdetők megnyerésére, addig a Metro International életében ez a következő karcsúsítási lépés. Miközben a francia hirdetési piac igen jelentős, a print szegmens profitabilitása itt is jelentősen csökkent, indokolt Per Mikael Jensen, a Metro International vezére.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.