2014. szeptember 02.

Eladnák a Lapkert

A Napi.hu értesülései szerint öt országból vonulna vissza a francia többségi tulajdonos. Pénzügyi befektető lehet a befutó.

A Napi.hu értesülései szerint öt országból vonulna vissza a francia többségi tulajdonos. Pénzügyi befektető lehet a befutó.

A Napi.hu értesülései szerint a francia Lagardere többségi tulajdonából hamarosan amerikai kézbe kerülhet a Magyar Lapterjesztő Zrt., azaz a Lapker. Úgy tudják, ez év eleje óta folynak a tárgyalások. A francia tulajdonos öt országból vonulna vissza: a kanadai, spanyol, a svájci és a belga piacnak is búcsút intenek. Az öt országban meglévő részesedést egyben adnák el, vélhetően pénzügyi befektetőnek. Eredetileg három amerikai pénzügyi befektető érdeklődött, közülük kettő visszalépett, a tulajdonosváltás vélhetően 2015 januárjától történik meg - értesült lapunk. A Napi információit a Lapker nem kívánta kommentálni.

A korábbi évek stabil pénzügyi teljesítményét követően 2013-ban a cég árbevétele és nyeresége is jelentősen visszaesett, elsősorban a trafiktörvény következtében. A cég érdekeltségeiről és tulajdonosairól a Napi cikke számos további részlettel is szolgál.

Új város csatlakozott a Coca-Cola dunai projektjéhez

1 napja

A Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a felelős vízhasználat fontosságára.

Innovációs versenyt hirdet az SAP

1 napja

15 ezer eurós összdíjazású, kétfordulós régiós innovációs versenyt hirdet az SAP, a Techstars accelerátorral közösen. A résztvevőknek nagyvállalatok létező problémáit kell megoldaniuk.