2013. február 18.

Eladó a TV2 gazdája?

Megbízható forrásnak tekintett médiumok cikkeznek arról, hogy kiszállna a TV2 gazdájából két tulajdonos. Egyelőre puhatolóznak a piacon.

Megbízható forrásnak tekintett médiumok cikkeznek arról, hogy kiszállna a TV2 gazdájából két tulajdonos. Egyelőre puhatolóznak a piacon.

A KKR és a Permira befektetési társaságok – amelyek 2006-ban vásárolták be magukat a ProSiebenSat.1-csoportba – most pakettjük egy részének vagy egészének eladását fontolgatják. Egyelőre annyiban, hogy megbízták a JPMorgant, vázolja fel egy ilyen ügylet lehetséges hatásait. A pénzügyi befektetők hat és fél éve szereztek többségi tulajdont a társaságban, az akkor befektetett 3,1 milliárd eurójukat pedig már majdnem visszahozta volna a cégcsoport nyesegetése.

Feltéve, hogy a szalámizás bevételét nem a korábbi tulajdonosok által felhalmozott adósság-visszafizetésre fordítják. Tavalyelőtt belgiumi és hollandiai tévés érdekeltségükért 1,2 milliárd, tavaly skandináv adóikért pedig 1,3 milliárd eurót kaptak. Miközben a Springer nyilvánvalóvá tette, hogy megcsappant az érdeklődése a cégcsoport iránt, a hírek szerint a kérők sorába léphet a Comcast, a Dohan, a News Corp és a Time Warner is.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)