2017. december 04.

Eladott autónként tízezer forinttal támogat a Toyota

A logisztikai feladatok ellátását segítő gépkocsikat is a Mikulásgyár rendelkezésére bocsát.

A MikulásGyár, Európa egyik legjelentősebb jótékonysági megmozdulása immáron tizenhárom éve dolgozik a mélyszegénységben élő gyermekek, nagycsaládok megsegítésén, akik számára az ünnepek közeledtével különösen sokat jelent a karitatív támogatás. A Toyota ezért úgy döntött, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is teljes mellszélességgel a program mögé áll, sőt el is mélyíti együttműködését a Mikulásgyárral.

Tízezer forinttal támogat a Toyota

Amellett, hogy egy Proace áruszállítóval, és a egy a városon belüli logisztikai feladatokat megkönnyítő környezetbarát hibrid Yaris kisautóval segíti az adományok összegyűjtését, a Toyota a tavalyi évhez hasonlóan azt is felajánlotta, hogy valamennyi decemberben Magyarországon gazdára találó új Toyota modell után 10.000 Ft-tal támogatja a MikulásGyár munkáját. A Toyota 31 magyarországi márkakereskedésében és budaörsi regionális központjában emellett hivatalos MikulásGyár gyűjtőpont került kialakításra, megkönnyítve az adományozok számára felajánlásaik célba juttatására.

„A Toyota fontosnak tartja, hogy a világ legnagyobb autógyártójaként élen járjon a társadalmi felelősségvállalásban, és a helyi közösségek aktív tagjaként is szerepet vállaljon az adott közösséget érintő problémák megoldásában. Ez folyamatos elkötelezettséget jelent, az ünnepek közeledtével ugyanakkor érthetően a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezünk erre a területre. A most vasárnap megnyitásra kerülő „Adventi Ünnep a Bazilikánál” főtámogatójaként úgy éreztük, hogy azok számára is segítenünk kell szebbé varázsolni az ünnepi készülődés heteit, akik számára a mindennapi megélhetés is nehézséget jelent, és nem jutnak el az ország számos pontján megrendezett karácsonyi vásárokba. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tavalyi évhez hasonlóan nem csupán két autó rendelkezésre bocsátásával segítünk abban, hogy az adományok eljussanak a rászorulóknak, de minden decemberben hazánkban értékesítésre kerülő Toyota modell után 10.000 Ft-tal támogatjuk a Mikulásgyár munkáját, ezen felül pedig 31 magyarországi márkakereskedésünk és budaörsi regionális központunk hivatalos MikulásGyár gyűjtőpontként szolgál majd a felajánlások számára” – fogalmaz László Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója.

„A MikulásGyár egy olyan hazai kezdeményezés, amelyre méltán lehetünk büszkék mindannyian: hihetetlen eredmény, hogy a program az elmúlt években Európa legnagyobb jótékonysági megmozdulásává vált, híre pedig más kontinensekre is elért, önkéntes segítőket és adományokat vonzva a világ számos országából, eközben pedig elképesztően pozitív üzenetet közvetítve Magyarországról. A MikulásGyár szellemiségének talán egyik legnagyobb értéke, a megannyi rászoruló támogatásán túl az a legszélesebb társadalmi rétegekre kiterjedő összefogás, amellyel rengetegen együtt, közösen igyekeznek cselekedni a jó ügy érdekében. Nagy öröm számunkra, hogy a Toyota a tavalyi évhez hasonlóan idén is a MikulásGyár elkötelezett támogatói között lehet. Nem túlzás kijelenteni, hogy ez az együttműködés méltán illeszkedik a Toyota azon nemzetközi társadalmi felelősségvállalást célzó megmozdulásainak sorába, mint az olimpiai és paralimpiai mozgalom, vagy éppen a mozgáskorlátozottak mindennapi életét megkönnyítő technológiai újítások fejlesztésének támogatása” – teszi hozzá Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák hazai kommunikációjáért felelős vezetője.

„Széndobálókat” keres a Heineken

18 órája

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.