2011. augusztus 05.

Eladta a Time Outot az Est Media

A lap kiadójában 80 százalékos részesedése volt a médiacégnek. A tranzakció a reorganizáció része.

A lap kiadójában 80 százalékos részesedése volt a médiacégnek. A tranzakció a reorganizáció része.

A kisebbségi tulajdonosnak adta el a Time Out magazint kiadó D-E-G Kft-ben birtokolt 80 százalékos részesedését az Est Media Nyrt. Ez újabb lépést jelent a médiacég korábban elhatározott reorganizációs folyamatában.

Az Est Media tájékoztatása szerint várhatóan új szakmai befektetőt von be a D-E-G a magazin kiadásába. Amint ez megtörténik, a médiacég részesedésre akarja váltani a működés korábbi finanszírozásából eredő, lényegességi küszöb alatti követelését.

A reorganizációs tervben az állt, hogy a Time Outból vagy teljesen kiszáll az Est Media, vagy olyan kicsi részesedést tart meg, ami nem jár finanszírozási kötelezettséggel. A mostani értékesítés és a leendő részesedés szerzés tehát ennek a forgatókönyvnek felel meg.

"A Time Out Budapest magazin a print portfoliónk olyan részét képezte, amelyre a jövőben nem helyezünk kiemelt hangsúlyt, figyelemmel arra is, hogy a reorganizációs folyamat soron következő lépései azt célozzák, hogy a Társaság visszatérjen a program guide és az event területen a bizonyítottan sikeres alapokhoz, és onnan álljon ismét növekvő pályára" - áll a médiacsoport közleményében.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

7 perce

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.