2013. augusztus 09.

Eladta román érdekeltségeit a Sanoma

A médiacég már régóta árulta leányvállalatát a szomszédos piacon, ezzel kivonul Romániából.

A médiacég már régóta árulta leányvállalatát a szomszédos piacon, ezzel kivonul Romániából.

A Burda International vette meg a Sanoma és a Hearst Corporation közös cégét, a Sanoma Hearst Romaniát. Ezzel a Sanoma kivonult a szomszédos piacról. Az ügylet még a versenyhatóságok jóváhagyására vár, ugyanakkor nagy meglepetést nem jelent, mivel a hírek szerint a médiacég már régóta szabadult volna román leányától.

Az eladás kapcsán a Sanoma jelezte: a lépés azon stratégiába illeszkedik, amely a tevékenységek fókuszálását és a közös tulajdonok felszámolását támogatja. A médiacég napokkal ezelőtt profitfigyelmeztetést adott ki, amelyben már jelezte: nemzetközi stratégiaváltás jöhet. Az eladás valószínűleg már ezt jelzi.

A románnál üzletileg sokkal sikeresebb magyar leányvállalat körül még mindig sok a kérdőjel. Ugyanakkor a korábbi eladási forgatókönyvek közül azt már ki lehet lőni, hogy közösen értékesítik a román céggel. Ez a szcenárió azért tartotta magát, mert a hírek szerint nem bíztak abban, hogy a román leány önmagában is elég vonzó lehet.

 

 

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.