2013. augusztus 09.

Eladta román érdekeltségeit a Sanoma

A médiacég már régóta árulta leányvállalatát a szomszédos piacon, ezzel kivonul Romániából.

A médiacég már régóta árulta leányvállalatát a szomszédos piacon, ezzel kivonul Romániából.

A Burda International vette meg a Sanoma és a Hearst Corporation közös cégét, a Sanoma Hearst Romaniát. Ezzel a Sanoma kivonult a szomszédos piacról. Az ügylet még a versenyhatóságok jóváhagyására vár, ugyanakkor nagy meglepetést nem jelent, mivel a hírek szerint a médiacég már régóta szabadult volna román leányától.

Az eladás kapcsán a Sanoma jelezte: a lépés azon stratégiába illeszkedik, amely a tevékenységek fókuszálását és a közös tulajdonok felszámolását támogatja. A médiacég napokkal ezelőtt profitfigyelmeztetést adott ki, amelyben már jelezte: nemzetközi stratégiaváltás jöhet. Az eladás valószínűleg már ezt jelzi.

A románnál üzletileg sokkal sikeresebb magyar leányvállalat körül még mindig sok a kérdőjel. Ugyanakkor a korábbi eladási forgatókönyvek közül azt már ki lehet lőni, hogy közösen értékesítik a román céggel. Ez a szcenárió azért tartotta magát, mert a hírek szerint nem bíztak abban, hogy a román leány önmagában is elég vonzó lehet.

 

 

Munkában az ÖRT új főtitkára

11 órája

Gerendi Zsolt több mint húsz ügynökségi területen eltöltött év után döntött a váltásról, majd csatlakozott az ÖRT csapatához. Fazekas Ildikó az igazgatói feladatokat látja el.

Globális hálózatot alapított a HG Media

17 órája

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.