2014. július 21.

Eladták a Forbes többségét

A vevő egy Hong Kong-i befektetési társaság, a vételárat nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet célja a terjeszkedés felgyorsítása.

A vevő egy Hong Kong-i befektetési társaság, a vételárat nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet célja a terjeszkedés felgyorsítása.

Miután 97 évig az alapító Forbes család tulajdonában állt, most a Forbes Media (és vele az azonos nevű magazin) többségi tulajdonrészét eladták a frissen alapított, nemzetközi befektetőket tömörítő Hong Kong-i Integrated Whale Media Investments cégnek. Az átadott részesedés mértéke nem nyilvános, de a vállalat közleménye szerint a család „jelentős” részt tart meg a cégből. A vételárat szintén nem hozták nyilvánosságra, a Wall Street Journal szerint több mint 300 millió dollárról van szó.

A vevő legjelentősebb anyavállalata a távközlésben, pénzügyekben és technológiai befektetésekben utazó Integrated Asset Management Limited (IAM). Szintén befektető a világ legnagyobb alaplap-gyártója, az ASUSTeK Computer Inc. Az ügylettel egyidőben a korábbi befektető Elevation Partners kiszállt a Forbes Mediából.

Az eladási folyamat november óta zajlott, és feltehetően azért kerestek tengerentúli vásárlót, mert ők magasabb árat voltak hajlandóak fizetni, mint egy amerikai cég tette volna. A Forbes központja továbbra is az Egyesült Államokban marad, Steve Forbes elnök és főszerkesztő, valamint Mike Perils vezérigazgató irányítása alatt. Szerkesztőségi és üzleti jellegű változások sem várhatóak – nyilatkozta Mark Howard, a bevételekért felelős igazgató.

A vevők hisznek a megvásárolt márkanévben és a mögötte álló szellemiségben is. Tak Cheung Yam, az IAM elnök-alapítója arról beszélt, hogy a piacgazdaság térnyerésével a Forbes által kínált információkra egyre szélesebb körben mutatkozik igény. Konkrétabban internetes és közösségi média projektekben megnyilvánuló terjeszkedést helyezett kilátásba.

A Forbes magazin jelenleg 63 országban, 21 nyelven érhető el. A Forbes.com egyszerű weboldalból komoly tartalomgyártóvá lépett elő és 24 nemzetközi weboldal is tartozik a céghez, de a márkanevet kiterjesztették már konferenciákra, ingatlanüzletre, oktatásra, pénzügyi szolgáltatásokra és technológiai licencekre is.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)