2011. június 06.

Eladták a Metropolt

A vevő a Megapolis Zrt, melynek egyetlen tulajdonosa Dr. Fonyó Károly, aki a Mahir Cityposter ügyvezetője is.

A vevő a Megapolis Zrt, melynek egyetlen tulajdonosa Dr. Fonyó Károly, aki a Mahir Cityposter ügyvezetője is. A Metro International elnök-vezérigazgatója szerint ez a lépés is abba a folyamatba illeszkedik, melynek során az ingyenes napilap kiadója kiszáll a csökkenő jövedelmezőségű piacokról, s inkább a feltörekvő, növekedési potenciállal bíró lappiacok felé nyit.

Franchise megállapodást kötött a Metro International a Metropolt megvásárló Megapolis Media Zrt-vel. Ennek nyomán 2011. június 6-tól nem szerepel a Metro International konszolidált mérlegében a magyarországi lap.

"A Metropol sikertörténet Magyarországon. A népszerű márka és az erős piaci pozíció tette érdekeltté az új tulajdonost a vásárlásban. A kiadó csapata az eddig megszokott módon folytatja a munkát, az olvasó is az eddig megszokott újságot kapja, nekünk pedig az a célunk, hogy tovább erősítsük a lap pozicóit" - kommentálta a tulajdonosváltást Hivatal Péter, a Metropolt kiadó cég ügyvezető igazgatója.

"A magyar Metro eladása a folytatása annak a megállapodás sorozatnak, amely alapján a cég egyre erőteljesebben koncentrálhat a feltörekvő piacokra. A Metropol franchise rendszerben tagja marad a lapcsaládnak, élvezi a globális hálózat előnyeit és hozzájárul annak erősödéséhez is" - tette hozzá Per Mikael Jensen, a Metro International elnök-vezérigazgatója.

A az E-cegjegyzek.hu adatai szerint a 81 millió forint jegyzett tőkéjű Megapolis Media Zrt. egyetlen tulajdonosa és vezetője Dr. Fonyó Károly, aki a MAHIR Cityposter ügyvezető igazgatója is. Ez utóbbi céget az EuroAWK és a MAHIR Magyar Hirdető Zrt. tulajdonolja. Előbbinek Dr. Fonyó Károly az ügyvezetője, utóbbinak pedig Simicska Lajos a vezérigazgatója.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

1 napja

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

1 napja

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.