2011. augusztus 08.

Eladták a francia Metrót

Júliusban jelentették be, hogy egy európai kulcspiacon is szabadul lapjától a Metro International. Most zárult a tranzakció.

Júliusban jelentették be, hogy egy európai kulcspiacon is szabadul lapjától a Metro International. Most zárult a tranzakció.

Lezárult az ingyenes napilap franciaországi értékesítése - jelentette be a Metro International. Az új tulajdonos a Télévision Francaise 1 (TF1), amely korábban is rendelkezett részesedéssel az újságban. A Metro International ezzel párhuzamosan licensz szerződést is kötött az új tulajdonossal, így a továbbiakban különböző szolgáltatásokkal segíti a TF1-t.

A 10 millió eurós cégértékelés mellett zajlott tranzakció a Metro részesedés 65,7 százalékáról szólt, ennyi volt a Metro Internationalé, míg 34,3 százalékkal bírt eddig a TF1. Az ingyenes lap francia kiadása 2002-ben indult, s mostanra második helyre került ebben a szegmensben.

"Franciaország fontos piac a nemzetközi hirdetők számára, s ezért örülünk, hogy a piacon maradhatott a márka. Termékeny a TF1-nel fennálló partnerségünk, így bízunk benne, hogy ez a megfelelő cég arra, hogy a Metro francia kiadását a következő fázisba vigye" - nyilatkozta Per Mikael Jensen, az ingyenes lapkiadó vezére.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

1 napja

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

1 napja

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.