2018. május 07.

Elbúcsúzhatunk Kasszás Erzsitől

A népszerűség ellenére merészet lépett a CBA, és alig több mint egy év után videóban búcsúztatták el a karaktert.

Tavaly márciusban dbütált Kasszás Erzsi, a CBA megosztó kampányarca, akit Balázs Andrea alakított. Ahogy azt a Médiapiac is megírta, Erzsi karaktere feledhetetlen mindenki számára, aki egyszer is találkozott vele. Feladata nem volt könnyű: egy alapvetően elutasított márkát kellett elfogadtatnia a nézőkkel. Ezt pedig Erzsi megugrotta, és hozzájárult a hirdető CBA salesnövekedéséhez.

A CBA elutasítottságát ugyan nem tudta teljesen feloldani, de lecsendesítette a negatív hangokat. Sőt, egy-egy jobban sikerült epizóddal a márka figyelembevételét (úgynevezett consideration) is sikerült jelentősen javítani (2016: 8 százalék, 2017: 33 százalék).

Hétfőn mutatták be az utódját: Icukát, a boltvezetőt, akit Bach Szilvia alakít.

"Az első YouTube kommentek természetesen követelik vissza Kasszás Erzsit a reklámokba, de úgy tűnik rövidtávon biztosan marad Icuka, ugyanis a sajtóközleményben azt írják, hogy a boltvezető hamarosan segítséget kap, ráadásul "a hazai rapszcéna egyik legismertebb szereplője" fog hozzá csatlakozni. Ez valószínűleg nem lesz más, mint Ganxsta Zolee, aki áprilisban már kitett Facebookra egy részletet Icuka új dalából" - írja az Index.hu.

Véget ért a Brain Bar

3 órája

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.