2014. április 16.

Eldőlt: átveheti az Eurosportot a Discovery

A részesedés növelése átment a versenyjogi vizsgálaton, így tovább erősíthet a férfinézők piacán a Discovery.

A részesedés növelése átment a versenyjogi vizsgálaton, így tovább erősíthet a férfinézők piacán a Discovery.

Az Európai Bizottságnak nincsenek kartelljogi aggályai, így átveheti az összeurópai sportadót a Discovery, mely januárban jelentette be, hogy 20-ról 51 százalékra növeli részesedését az Eurosportban - írja a Horizont.net. A Bizottság azzal indokolta döntését, hogy a televíziós reklámok és jogok területén csak alacsony piaci részesedése van a két vállalatnak, valamint hogy a vásárlással nem keletkezne átfedés a két üzleti területen. A Discovery számára a sportadó felvásárlása egy jó lehetőség portfóliója kiegészítésére. Zászlóshajóival, a Discovery Channellel és az Animal Planettel főként férfiakat szólít meg a vállalat. Németországban az amerikai médiakonszern kezében van a szintén férfiak felé orientálódó DMAX és április 10. óta a nőkhöz forduló TLC is.

A hírt a Médianéző nemzetközi tematikus hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon

38 perce

Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók ideiglenes ALDI-üzletekkel Magyarországon. Idén két ALDI pop-up üzlet és három ALDI GrillTerasz várja a zenei fesztiválok résztvevőit.

Sokan segítettek a beteg gyerekeknek

1 órája

Az Érintettek Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást.