2014. április 16.

Eldőlt: átveheti az Eurosportot a Discovery

A részesedés növelése átment a versenyjogi vizsgálaton, így tovább erősíthet a férfinézők piacán a Discovery.

A részesedés növelése átment a versenyjogi vizsgálaton, így tovább erősíthet a férfinézők piacán a Discovery.

Az Európai Bizottságnak nincsenek kartelljogi aggályai, így átveheti az összeurópai sportadót a Discovery, mely januárban jelentette be, hogy 20-ról 51 százalékra növeli részesedését az Eurosportban - írja a Horizont.net. A Bizottság azzal indokolta döntését, hogy a televíziós reklámok és jogok területén csak alacsony piaci részesedése van a két vállalatnak, valamint hogy a vásárlással nem keletkezne átfedés a két üzleti területen. A Discovery számára a sportadó felvásárlása egy jó lehetőség portfóliója kiegészítésére. Zászlóshajóival, a Discovery Channellel és az Animal Planettel főként férfiakat szólít meg a vállalat. Németországban az amerikai médiakonszern kezében van a szintén férfiak felé orientálódó DMAX és április 10. óta a nőkhöz forduló TLC is.

A hírt a Médianéző nemzetközi tematikus hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Sportkavalkád a Téli Sportválasztón

13 órája

A Téli Sportágválasztón január 27. szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban, így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat.

Óránként 6 káreset történt az ünnepek alatt

17 órája

December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent.