2014. április 16.

Eldőlt: átveheti az Eurosportot a Discovery

A részesedés növelése átment a versenyjogi vizsgálaton, így tovább erősíthet a férfinézők piacán a Discovery.

A részesedés növelése átment a versenyjogi vizsgálaton, így tovább erősíthet a férfinézők piacán a Discovery.

Az Európai Bizottságnak nincsenek kartelljogi aggályai, így átveheti az összeurópai sportadót a Discovery, mely januárban jelentette be, hogy 20-ról 51 százalékra növeli részesedését az Eurosportban - írja a Horizont.net. A Bizottság azzal indokolta döntését, hogy a televíziós reklámok és jogok területén csak alacsony piaci részesedése van a két vállalatnak, valamint hogy a vásárlással nem keletkezne átfedés a két üzleti területen. A Discovery számára a sportadó felvásárlása egy jó lehetőség portfóliója kiegészítésére. Zászlóshajóival, a Discovery Channellel és az Animal Planettel főként férfiakat szólít meg a vállalat. Németországban az amerikai médiakonszern kezében van a szintén férfiak felé orientálódó DMAX és április 10. óta a nőkhöz forduló TLC is.

A hírt a Médianéző nemzetközi tematikus hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

12 órája

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

15 órája

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.