2012. május 14.

Elegünk van Alekoszból

Hernádi Judit a legismertebb, Pokorny Lia a legszimpatikusabb, a valóságshow sztárokat viszont hamar megunjuk - derül ki az Ipsos kutatásából.

Hernádi Judit a legismertebb, Pokorny Lia a legszimpatikusabb, a valóságshow sztárokat viszont hamar megunjuk - derül ki az Ipsos kutatásából.

Nem meglepő módon a 15 évesnél idősebb magyarok azokat a médiaszereplőket ismerik a legjobban, akik már hosszú ideje a képernyőn vannak, a nézettségi szempontból legnagyobb durranásokat vezetik, illetve akik a tévézésen túl másban is jeleskednek. Az Ipsos 2012 áprilisában indított, havi rendszerességű, MediaBrandTrack kutatásának adatai szerint a tévés celebek (támogatott) ismertségi listáját Hernádi Judit, Friderikusz Sándor és Liptai Claudia vezeti, az utánuk közvetlenül következő Sebestyén Balázs pedig a kereskedelmileg kiemelt 18-49 évesek körében a legismertebb.

Ismertség szempontjából érdekesebbek a tévéképernyőkre újonnan bekerülő, születő csillagok, illetve a korábban szebb napokat is látott hullócsillagok. A nagyközönség számára március közepéig szinte teljesen ismeretlen Puzsér Róbertet például az RTL-es Csillag születik indulásától számított 2-3 héten belül már a 18-49 évesek több mint fele vallotta ismerősnek - mutatta ki az Ipsos kutatása. A Viasat3 Éden Hotel című műsorának háziasszonyát, Horváth Évát ennek a korosztálynak a 67 százaléka ismeri. A február végén véget ért Való Világ5 győztesét, VV Attilát viszont az emberek alig ismerik jobban az előző széria után a Cool TV képernyőjére átkerült VV Anikónál és VV Olivérnél. A VV4-et megnyerő, majd csatornaváltási botrányáról elhíresült Alekosz ismertsége eközben a mai napig jóval magasabb villatársaihoz képest.

Az ismertség nem jár viszont automatikusan kedveltséggel együtt. Különösen igaz ez Alekoszra: az őt ismerőknek csak 21 százaléka kedveli, ezzel szemben a korábban is említett Való Világ szereplőket ismerők legalább harmada tartja őket annyira szimpatikusnak, hogy más műsorokban is kövesse ezeket a celebeket. A legszimpatikusabb képernyős áprilisban Pokorny Lia volt, akit jelenleg a Csillag születik zsűritagjaként láthatunk szombatonként. Zsűribeli kollegáját, Puzsér Róbertet viszont mindössze ismerőinek 40 százaléka látja szívesen a képernyőn. A manapság sokat foglalkoztatott műsorvezetők közül Sebestyén Balázs, Ördög Nóra, és Gundel Takács Gábor a legnépszerűbbek, az őket ismerők legalább 70 százaléka szimpatizál velük, és szívesen látja is őket a képernyőn. A TV2 legszimpatikusabb emberei mind a Megasztár kulcsfigurái.

A szimpátia az adatok szerint nagy hatással van arra, hogy kit gondolnak ismerőik unalmasnak, kiből van már elegük. Ezt a listát is Alekosz vezeti, az őt ismerők 67 százaléka véli úgy, hogy a görög már kiégett, unalmas. A többi VV-s szereplő is hamar megunhatónak tűnik, hiszen ők követik - habár jócskán leszakadva - a görög valósághőst.

 

A kapcsolódó grafikonok elérhetőek ezen a linken.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.