2012. május 14.

Elegünk van Alekoszból

Hernádi Judit a legismertebb, Pokorny Lia a legszimpatikusabb, a valóságshow sztárokat viszont hamar megunjuk - derül ki az Ipsos kutatásából.

Hernádi Judit a legismertebb, Pokorny Lia a legszimpatikusabb, a valóságshow sztárokat viszont hamar megunjuk - derül ki az Ipsos kutatásából.

Nem meglepő módon a 15 évesnél idősebb magyarok azokat a médiaszereplőket ismerik a legjobban, akik már hosszú ideje a képernyőn vannak, a nézettségi szempontból legnagyobb durranásokat vezetik, illetve akik a tévézésen túl másban is jeleskednek. Az Ipsos 2012 áprilisában indított, havi rendszerességű, MediaBrandTrack kutatásának adatai szerint a tévés celebek (támogatott) ismertségi listáját Hernádi Judit, Friderikusz Sándor és Liptai Claudia vezeti, az utánuk közvetlenül következő Sebestyén Balázs pedig a kereskedelmileg kiemelt 18-49 évesek körében a legismertebb.

Ismertség szempontjából érdekesebbek a tévéképernyőkre újonnan bekerülő, születő csillagok, illetve a korábban szebb napokat is látott hullócsillagok. A nagyközönség számára március közepéig szinte teljesen ismeretlen Puzsér Róbertet például az RTL-es Csillag születik indulásától számított 2-3 héten belül már a 18-49 évesek több mint fele vallotta ismerősnek - mutatta ki az Ipsos kutatása. A Viasat3 Éden Hotel című műsorának háziasszonyát, Horváth Évát ennek a korosztálynak a 67 százaléka ismeri. A február végén véget ért Való Világ5 győztesét, VV Attilát viszont az emberek alig ismerik jobban az előző széria után a Cool TV képernyőjére átkerült VV Anikónál és VV Olivérnél. A VV4-et megnyerő, majd csatornaváltási botrányáról elhíresült Alekosz ismertsége eközben a mai napig jóval magasabb villatársaihoz képest.

Az ismertség nem jár viszont automatikusan kedveltséggel együtt. Különösen igaz ez Alekoszra: az őt ismerőknek csak 21 százaléka kedveli, ezzel szemben a korábban is említett Való Világ szereplőket ismerők legalább harmada tartja őket annyira szimpatikusnak, hogy más műsorokban is kövesse ezeket a celebeket. A legszimpatikusabb képernyős áprilisban Pokorny Lia volt, akit jelenleg a Csillag születik zsűritagjaként láthatunk szombatonként. Zsűribeli kollegáját, Puzsér Róbertet viszont mindössze ismerőinek 40 százaléka látja szívesen a képernyőn. A manapság sokat foglalkoztatott műsorvezetők közül Sebestyén Balázs, Ördög Nóra, és Gundel Takács Gábor a legnépszerűbbek, az őket ismerők legalább 70 százaléka szimpatizál velük, és szívesen látja is őket a képernyőn. A TV2 legszimpatikusabb emberei mind a Megasztár kulcsfigurái.

A szimpátia az adatok szerint nagy hatással van arra, hogy kit gondolnak ismerőik unalmasnak, kiből van már elegük. Ezt a listát is Alekosz vezeti, az őt ismerők 67 százaléka véli úgy, hogy a görög már kiégett, unalmas. A többi VV-s szereplő is hamar megunhatónak tűnik, hiszen ők követik - habár jócskán leszakadva - a görög valósághőst.

 

A kapcsolódó grafikonok elérhetőek ezen a linken.