2011. július 15.

Elhagyott biciklikkel nyomul a Eurosport

Ambient kampánnyal népszerűsíti a Tour de France HD-közvetítését a sportcsatorna.

Ambient kampánnyal népszerűsíti a Tour de France HD-közvetítését a sportcsatorna.

Ambient aktivitással egészíti ki közterületi kampányát a Eurosport. A csatorna a július 2-24. között zajló francia biciklis körverseny HD minőségű közvetítését reklámozza nem hagyományos eszközökkel. Olyan helyszínekre helyezték az ambient megjelenéseket, amelyeket a kerékpározó, a sport iránt aktívan érdeklődő célcsoport nagy számban látogat.

Ezekre a pontokra a szakaszgyőztesek sárga pólójára emlékeztető rikító színű bicikliket lakatoltak le, amelyek megszemélyesítve protestálnak amellett, hogy ők is nézhessék a kerékpáros verseny élő közvetítéseit. A hozzájuk rögzített táblákon azt is "hangoztatják", hogy a dobogós kerékpárosok mellett nekik is fel kellene gurulni a pódiumra.

Bringák a Blahán

Egyéb forgalmas helyszíneken a fogyasztók használatban lévő kerékpárjaira kerültek doorhangerek, amelyeken a biciklik arra kérlelik a gazdájukat, hogy nézzék a Tour de France élő közvetítését a Eurosporton. A hagyományos citylight plakát kampányt is feldobta a kreatív tervezést és kivitelezést ellátó ReVISION: a poszterekre irányítva bicikli-keréknyomok tűnnek fel.

Ezek kerültek a leparkolt bringákra