2017. szeptember 20.

Elindult a digitális tanév a Microsoftnál

103 tanár részvételével folytatódik az új tanévben a Microsoft Innovatív Pedagógus Programja, amelynek célja, hogy XXI. századi oktatási környezetet teremtsen tanárok és diákoknak.

Szeptember 16-án nyitották meg a 2017/2018-as digitális tanévet a Microsoftnál: az Innovatív Pedagógus Programhoz csatlakozók nem csupán elsajátíthatják a legmodernebb pedagógiai módszereket, de a képzés végén maguk is képzőkké válhatnak, akik szűkebb és tágabb környezetükben egyaránt segíthetik kollégáikat.

A Microsoft világméretű kezdeményezéséhez eddig 100 ország 850 iskolájának 4800 tanára csatlakozott. Magyarországon az idei tanévben újabb 35 pedagógus jelentkezett, így hazánkban már 103 tanár vesz részt a képzésben. A Microsoft az elmúlt két évben tanári programokra, mentori szerepvállalásra, konferenciákra, valamint eszköztámogatásra közel 60 millió forintot fordított.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.