Negyedszerre díjazza Magyarország legbátrabb nőit a WMN magazin.

„Talán sosem volt akkora szükség a civil kurázsira, a valóban fontos ügyek melletti bátor, nyílt kiállásra, mint ma" – mondta D. Tóth Kriszta, a díjat alapító WMN magazin tartalomigazgatója. „Itt és most olyan nők jelölését várjuk a közönségtől, akik nem elégszenek meg azzal, hogy a közösségi médiában kiírják a profilképükre, hogy »je suis«..., hanem valóban tesznek valamit a közösségért, amelyben élnek."

A SzuperWMN-díjjal immár negyedik éve ismerik el azon bátor nők tevékenységét, akik mernek lépni nemcsak a saját, hanem mások érdekében is, akik nem bújnak el a véleményükkel, segítik a társaikat, és felemelik szavukat számukra fontos ügyekért és emberekért.

A civil kategóriában október 14-ig bárki jelölheti ismerősét, példaképét a szuperwmn@wmn.hu e-mail címre beküldött rövid indoklás kíséretében. A közéleti kategória jelölti listáját pedig – a hagyományokhoz híven – idén is a szerkesztőség állítja össze, majd közönségszavazás dönt a győztesről novemberben.

A közéleti SzuperWMN-díjat 2018-ban Szalai Kriszta színművész nyerte, aki több mint egy évtizede segíti (többek közt) a hajlék nélkül élőket. A civil SzuperWMN pedig Himmer Éva lett, aki évek óta fáradhatatlanul harcol az Alzheimer-kórral, demenciával járó betegségekkel küzdők és családjaik érdekeiért.

A SzuperWMN díjátadó gálát 2019. november 26-án rendezik a Müpa Fesztiváltermében.

Forrás: WMN