2016. november 29.

Elindult az első éjjel-nappali patika a neten

Egy okostelefon segítségével, karosszékben ülve lehet gyógyszert rendelni.

A kedden éles üzemben is elindult egészségportál több mint 10.000 eredeti egészségügyi és szépségápolási terméket kínál és szállít házhoz, sürgős esetben akár azonnal.

Az éjjel-nappal nyitvatartó ügyeletes gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.

Az internetes kiskereskedelem az elmúlt években átlagosan 38%-kal emelkedett, ugyanakkor a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő vásárlások alig 2,5 százalékkal részesednek. Látva a nyugat-európai trendeket, még mindig jócskán van hova fejlődni és növekedni. Számos gyógyszertár ismeri fel itthon is az internetes technológiák nyújtotta előnyöket. A patika.net több mint egy ügyeletes gyógyszertár: a “jövő gyógyszertáraként” definiálja önmagát.

”A fogyasztók ma már hozzászoktak, hogy a weben keresztül rendelnek pizzát, taxit vagy cégalapítást. Hasonlót trendet látunk a gyógyszerek, vitaminok, étrend-kiegészítők és kozmetikumok piacán. A patika.net weboldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy megkönnyítsük és tudatosabbá tegyük az egészségünkról való mindennapi gondoskodást. Szeretnénk a gyógyszertárakkal, bioboltokkal és drogériákkal kapcsolatos “felhasználói élményt” teljesen új alapokra helyezni. Azt szeretnénk, hogy soha többé ne kelljen patikában sorban állni" – magyarázza Kovács Máté György, a PATIKA.NET Magyarország Zrt. vezetője a héten elindult egészségügyi-technológiai vállalkozás stratégiáját.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

19 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.