2013. április 24.

Elindult az új hallgatottságmérés

A mérést a következő három évben a TNS-Hoffmann–Mediameter konzorcium végzi.

A mérést a következő három évben a TNS-Hoffmann–Mediameter konzorcium végzi.

2013 áprilisában elindult az új közönségmérés, melyet a következő három évben a TNS Hoffmann–Mediameter konzorcium végez. Ennek megfelelően az első eredményeket nyáron teszik elérhetővé a kutatócégek.

Az új mérés több, nemzetközileg már alkalmazott újdonságot tartalmaz. Ilyen az, hogy a day after recall (DAR), magyarul "tegnap" módszeren alapuló rádióhallgatási szokásokat (mobil) telefonon veszik fel a kutatók. A kutatás alapját jelentő kérdőívet a skandináv régióban alkalmazták, ezt adaptálták a magyar viszonyokra. Az alaposabb elemzési és tervezési feladatokat kívánja segíteni a TGI-adatokkal való fúzió - közölték.

A kutatócégek tavaly decemberben nyerték meg a közönségmérési tendert, melyet a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) írt ki. A RAME-hez a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) is csatlakozott, így az új kutatás a közszolgálati, az országos, a budapesti, és a lokális kereskedelmi rádiókat egyaránt méri.

670 millióra bírságolták a Telekomot

1 órája

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztette a fogyasztókat 0 Ft-os vagy kedvezményes készülékárakat reklámozó kampányaival - írják a közleményükben.

Változatlan bevételre számít az idén a Magyar Telekom

2 órája

Nagyjából változatlan árbevételre számít a Magyar Telekom idén és jövőre - mondta Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese a cég éves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.