Az Ogilvy/Geometry csapata készítette el a legnagyobb gyermekjogi szervezet új kampányfilmjeit, amelyek a cyberbullying kockázataira hívják fel a figyelmet.

A világ legnagyobb gyerekjogi szervezetének hazai tevékenységét segítő 1 százalékos kampányában ismert színészek gyerekek chatlogjait keltik életre. A vidáman kezdődő, majd egyre sötétebbé váló kisfilmek a gyerekeket érő online bántalmazásra hívják fel a felnőttek figyelmét és mutatják be a jelenség durvaságát és veszélyeit. A chateket Elek Ferenc és Kerényi Miklós Máté, valamint Horváth Lili és Szinetár Dóra adják elő. A kreatív ötletet az Ogilvy/Geometry szállította, és az ügynökség felelt a koncepció megvalósításának szakmai felügyeletéért is.

A téma fontosságát igazolja, hogy az UNICEF adatai szerint az internetes zaklatás, más szóval „cyberbullying” komoly károkat okozhat a gyerekek személyiségfejlődésben. A jelenség hazánkban minden harmadik gyereket érinti, közülük azonban mindössze minden tizedik kér segítséget. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az idei felajánlásokból ennek a problémának a kezelésére indít programokat a magyar gyerekek és felnőttek számára.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)