2012. szeptember 19.

Elkészült a MAKSZ beszerzői oldallal közös tenderútmutatója

Az első verziót 2010 végén adták ki, majd idén májusban írt alá az ügynökségi és a beszerzői oldal együttműködési megállapodást.

Az első verziót 2010 végén adták ki, majd idén májusban írt alá az ügynökségi és a beszerzői oldal együttműködési megállapodást.

Megszületett a MAKSZ kezdeményezésének Beszerzési Vezetők Klubja (BVK) által is támogatott eredménye, a Részvételi és Eljárási Útmutató továbbfejlesztett, a megbízói oldal tenderezési eljárásaihoz illeszkedő változata. Az első verziót 2010. november 1-jén adták ki, majd idén májusban a beszerzői oldallal kötött együttműködési megállapodás keretében döntöttek az átdolgozásról.

"Az első megbeszélés során nagyjából rájöttünk, hogy hasonló dolgokat mondunk, de egészen más kontextusban és folyamat szerint látják a beszerzők a tendereket. Innentől alakult ki az új ajánlás formája, mely már az ismert RFI, RFP és RFQ rendszerre épült, tulajdonképpen ebbe a folyamatba ágyaztuk bele a konkrét ajánlásokat" - mondta el Aczél László, a MAKSZ elnöke, aki szerint az együttműködés nagy hozadéka, hogy a két fél megismerte egymás nyelvezetét.

"A beszerzési folyamatok generális javítása, e szakmát övező vegyes kép tisztábbá tétele, s a beszerzés elismertségének növelése az elmúlt tíz évben is elkötelezett célunk volt. Az idevonatkozó etikai kódexünk kiadása, a 2 éve a Corvinus Egyetem és az MLBKT együttműködésében beindított egyetemi posztgraduális beszerzési képzésünk, illetve tréningek hosszú sora mellett, mostantól még konkrétabb területeken, bizonyos szakmák értékesítési-beszerzési folyamatainak javításában is együtt kívánunk működni az arra nyitott szakmai szervezetekkel, elsősorban közös ajánlások kiadásával, közös vitafórumok megszervezésével. Ennek egyik első és jó példája a MAKSZ-szal való együttműködés" - tette hozzá Gábor Zsolt, a BVK elnökségi tagja.

Az ajánlás a jelen formájában megkülönbözteti az ATL, BTL, online és médiatendereket. A versenytárgyalási folyamatot három nagy részre osztja: 1. az információkérés, 2. az ajánlatkérés és 3. a végső egyeztetés szakasza. Újdonság, hogy ezek a szakaszok illeszkednek a beszerzési folyamatok menetéhez, tehát figyelembe veszik a megbízói oldal igényeit és munkafolyamatait. A "tender tisztasági csomagot" a tervek szerint a MAKSZ és a BVK a jövőben félévente felülvizsgálja, és amennyiben a piaci trendek vagy a tender tapasztalatok miatt szükséges, módosítják.

 

A tenderútmutató elérhető alább kapcsolt dokumentumként.

Kapcsolódó dokumentumok

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.