2010. május 15.

Elmosták a printbulit

Váratlan vetélytárssal kellett megküzdenie a szombati Sajtófesztiválnak. A kora délután még csak szemerkélő, majd alaposan rázendítő esővel.

Váratlan vetélytárssal kellett megküzdenie a szombati Sajtófesztiválnak. A kora délután még csak szemerkélő, majd alaposan rázendítő esővel, amely rövid úton hazazavarta az egyébként népes publikum zömét.

A reggel tízes kezdést követő három órában minden a legnagyobb rendben ment, délután egy tájban azonban megnyíltak az ég csatornái – elriasztva az addig szép számmal érkező publikumot. Nem sokkal később már kitart eső rettentette a Vörösmarty térre (vagy a többi fővárosi szabadtári rendezvényre) tartókat. Feltéve, hogy egyáltalán útra keltek.

A délután négyes megnyitó nyúlfarknyira sikeredett; hossza az ötödét sem érte el a Magyar Lapkiadók Egyesülete által kiírt ifjúsági pályázat díjkiosztójáénak. Elmosta az égi áldás a zenés műsorokat is – ennek ellenére akadtak elszántak, akik (dacolva az elemekkel) nem mondtak le az írott sajtót népszerűsítő, immáron negyedik Sajtófesztiválról. Jövőre talán meghálálják kitartásukat az égiek.

Az olvasás népszerűsítését célzó rendezvényen egyébként – mint arról portálunk korábban beszámolt – összesen 43 kiadó képviseltette magát.

Címkék: szakmai szervezet

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.