2018. augusztus 10.

Elnyerte az üzleti élet Oscar-díját az OTP és a Café PR kampánya

Az OTP Egészségpénztár megbízásából a Café PR által tervezett és megvalósított „A munka nem várhat kampány” elnyerte az idén 15 alkalommal meghirdetett International Business Awards, arany Stevie Awards fokozatát.

Az OTP Egészségpénztár 2017 tavaszán indult kampánya, a 2016-ban megkezdett stratégiát folytatva, az egészségügyi öngondoskodás fontosságára hívta fel a figyelmet. Ezúttal az állami egészségügyi intézményekben tapasztalható hosszú és kiszámíthatatlan várakozási idők és a munkaidő összeegyeztetésének kihívásaira helyezve a hangsúlyt.

A „Munka nem várhat” kampány koncepcióját, insightját az Café PR az OTP Egészségpénztár adataira, valamint az OTP Öngondoskodási Index eredményeire alapozva alakította ki.

A kutatás rámutatott, hogy bár a lakosság az egészségügyi öngondoskodást kiemelten fontosnak tartja, mégis kevesen rendelkeznek ilyen célú megtakarítással. Ugyanakkor évről évre többen és többen költenek magán-egészségügyi kezelésekre.

Az insight alapú kampány részeként a Café Communications bevonásával kialakított kreatív koncepcióban az OTP Egészségpénztár a várótermi várakozás nehézségeire hívta fel a figyelmet. Emellett a kampány során a folyamatos sajtómunka mellett a Sportkórház betegei találkozhattak Magyarország első „VR várójával”, ahol az érdeklődők egy VR szemüveg segítségével üthették el a várakozás perceit.

A zsűri értékelésében kiemelte a téma relevanciáját, a megközelítés újszerűségét, valamint a kampány mérhető üzleti eredményeit méltatta.

A 2017 májusa és októbere között futott kampány korábban a régió legnagyobb PR versenyének számító Eventiada Awardson, 11 ország 1.000 pályázója között nyerte el az első helyet a „Best Public Awereness Campaign” kategóriában, valamint döntőbe jutott a SABRE Awards-on is.

A kampány hatását jól mutatja, hogy 2017-ben, alig egy év alatt 36 százalékkal emelkedett az OTP Egészségpénztárhoz érkező egyéni befizetések összege. A kampány, és ez a tendencia az idei évben is folytatódott - írják.

Megalakult a People Group

5 órája

Új integrált ügynökségi csoport jött létre People Group néven, melynek tagjai között szerepel az 1080p reklámügynökség, a 1080pR pr-ügynökség, az UP Advertising és az ArtMedia is - írja a mmonline.hu.