2018. január 08.

Előkelő pozíciót szerzett a Henkel

A tavalyi év végén megkapta az iparágban a legmagasabb pontszámot a holland Sustainalytics minősítő intézettől.

A Sustainalytics többször vezetőként értékelte a Henkel-t a „háztartási és fogyasztói termékek” kategóriában. A Henkel 2017 novemberében a legmagasabb pontszámot kapta a kategóriában értékelt 44 vállalat közül, összesen 84 pontot az elérhető 100 pontos értékből. A Sustainalytics a vállalatok környezeti, társadalmi és kormányzati ‏(ESG) teljesítményének elemzésére szakosodott. A nemzetközi minősítő intézet biztosítja a STOXX Global ESG Leaders Indexek adatbázisát is, amelyben a Henkel ismét jól szerepelt.

A Henkel 2007 óta szerepel a Börse Hannover és az Oekom Research német minősítő intézet által nyújtott Global Challenges Indexében is. Az index csakis a legjobb 50 vállalatot jegyzi világszerte hét globális kihívással kapcsolatban, amilyen például az éghajlatváltozás, az ivóvíz és a biológiai sokféleség. Ezenkívül a Henkel ismét szerepelt az MSCI ACWI ESG Leaders és az MSCI ACWI SRI (Társadalmilag felelős befektetések) fenntarthatósági mutatói között, amelyek olyan vállalatokat jegyeznek, melyek komoly kockázatokat vállalnak és megfelelően kezelik lehetőségeiket a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményekkel kapcsolatban.

A vállalat önálló fenntarthatósági szakértők általi értékelése és elismerése növeli a piaci átláthatóságot, és fontos visszajelzést ad arról, hogy a Henkel miként hajtja végre fenntarthatósági stratégiáját. A Henkel partnereivel együtt új megoldásokat kíván bevezetni a fenntartható fejlődéshez, miközben ezzel egy időben felelős és gazdaságilag sikeres vállalat marad - írják.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.