2013. május 14.

Elstartolt az idei Effie

Május 6-ától lehet nevezni, idén 12 kategóriában. Május 16-án Effie-workshop is lesz.

Május 6-ától lehet nevezni, idén 12 kategóriában. Május 16-án Effie-workshop is lesz.

12. alkalommal rendezi meg az Effie-t a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ). Május 6-a óta lehet nevezni, idén tizenkét kategóriában. A pályázatokat június 17-éig várják a szervezők.

Az utóbbi két évben bevezetett kategóriákban idén is lehet nevezni, így várják a Big marketing idea (korábban nem alkalmazott marketingújdonságok), a Hosszú távú hatékonyság (min. 3 év) és a Kis költségvetésű kampány (max. 5 millió forint) kategóriában is a pályamunkákat.

A szervezők ismét Effie-workshopot rendeznek, ez idén május 16-ára esik, és a Sanoma Media székházában kap helyet. Ezen az EFFIE Felügyelő Bizottságának tagjai, zsűritagok és nyertes kampányok alkotói látják el hasznos információkkal a pályázni szándékozókat.

A pályázatokat a több mint száz szakmabeliből álló zsűri bírálja el szeptemberben, a díjátadó gálát pedig október közepén rendezik meg. A tavalyi díjátadón 40 díjat osztottak ki, a platinát a Heineken Hungária, a Brand Connection és a White Rabbit nyerte a Soproni hosszú távú márkaépítésével.