2017. január 18.

Elveszett mackót keres az easyJet

A társaság Twitteren és Facebook posztokon keresztül is igyekszik ″megtalálni″ a gyerekjáték tulajdonosát.

Egy decemberi reggelen, amikor az easyJet egyik kapitánya, Matthew Clutterbuck megérkezett a repülőgépéhez egy szokásos munkanapra készülve, a pilótafülke padlójáról egy szomorú szemű játékmaci nézett vissza rá. Tudta, hogy a lecke fel van adva. Biztosra vette, hogy fiatal gazdája a sietős kiszállás során elejthette előző napi repülése során – olvasható a cég sajtóközleményében.

Mivel neki is vannak gyerekei, tudta, milyen érzés lehet elveszteni egy szeretett játékot, ezért a kapitány elhatározta, segít megtalálni a medve kis gazdáját. Az egymásra találásig gondozásába vette a macit: azóta az easyJet hálózatán repülve képeket posztol az úti célokról és útinaplót ír a plüssállat utazásairól.

A medvét, akit a híres felfedező után Shackletonnak nevezett el, valószínűleg egy december 20-ai Bordoux-Luton járaton felejtette a gépen a gazdája. Az easyJet Twitteren és Facebook posztokon keresztül is igyekszik megtalálni a gyerekjáték tulajdonosát.

Matthew Clutterbuck elmondta: "Van két kisgyermekem, számos plüssállatuk van, amiket mindenhova magukkal visznek, úgyhogy tudom, mennyire tudnak ragaszkodni a gyerekek kedvenc játékaikhoz. Azt is tudom, milyen egy gyereknek, ha elveszti őket, és ez mennyire stresszes egy szülőnek. Remélem, a közösségi médiában való megjelenés egy kis lendületet ad a keresésnek, és a végén átadhatjuk a macit utó karácsonyi ajándékként boldog gazdájának. "

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.