2016. július 05.

Emberarcú YouTube

A YouTube emberibb arcát szeretné mutatni a tartalomelőállítók felé, ezért a technológia mellett a személyes kapcsolattartásra, valamint a trollok elleni küzdelemre is nagyobb hangsúlyt fektetne.

Sebastien Missoffe, a YouTube üzemeltetésért felelős alelnöke szerint a már ismert, 50 millió főt meghaladó követőtáborral nagy sztárok, mint PewDieDie és Zoella mellett minden egyes napon ezer új csatorna lépi át az ezer követős határt, és sokuk továbbra is gyorsan bővül. Közülük fognak kikerülni a közeljövő csillagai. Ehhez viszont az is szükséges, hogy a YouTube meghallgassa őket. Már minden csatorna tulajdonosa közvetlenül a vállalathoz fordulhat kérdéseivel, ezer követő felett részt vehetnek a workshopokon és csatornatulajdonos-találkozókon, 10 000 felett a YouTube partnermenedzserekhez, 100 000 felett pedig a kijelölt menedzserükhöz fordulhatnak.

A tartalomtulajdonosok üdvözölték azt a változást is, hogy moderátorokat jelölhetnek ki a hozzászólások ellenőrzésére és eltávolítására. Korábban ezt csak személyesen tehették meg, és a visszajelzések mennyisége miatt ezt képtelenség volt menedzselni, ezért sokan inkább kikapcsolták a hozzászólási lehetőséget. A mostani változtatás iránya jó, de egyesek még keményebb fellépési lehetőséget várnának a trollok ellen.

Az emberközelibbé válásnak hatása lehet a YouTube-on hat-hét éve megjelent sokcsatornás hálózatokra (multi-channel network, MCN) is, amelyek az alkotóktól átvették a csatornamenedzsmenttel kapcsolatos legtöbb gyakorlati probléma kezelését. Ezzel együtt a legnagyobb sztároknak továbbra is szükségük lehet ügynökségre, valamint ügyvédekre, pr-esekre és egyéb szolgáltatókra az eredményes működéshez.

(Forrás: The Guardian)

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.