2017. március 13.

Energy Globe díjat nyert a Lidl

120 tonnával csökkenti szén-dioxid kibocsátását a lánc Hungária körúti áruháza.

A Lidl Magyarország nyerte el az Energy Globe Magyarország díjat Vállalati kategóriában kedd este. Az elismeréssel az okos, fenntartható kezdeményezéseket díjazták.

A Lidl nagy hangsúlyt fordít arra, hogy üzleteit a fenntartható fejlődés, az energia- és környezettudatosság jegyében építse, modernizálja és működtesse. Hungária körúti épületében a hőszigetelés, világítás, hűtő-fűtő berendezések és a szellőztetés kialakításának köszönhetően mintegy 120 tonnával csökken az áruház szén-dioxid kibocsátása a következő 10 évben, és 90 millió forinttal lesz olcsóbb a létesítmény működtetése.

„Örömmel fogadtuk a díjat, hiszen ez megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk a környezettudatosság, fenntartható fejlődés és társadalmi felelősségvállalás területén megfogalmazott terveinkkel” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője. „Mindig is felelősségünknek éreztük, hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a vásárlók nem csak igényes, de energiatudatos és fenntartható környezetben intézhessék mindennapi bevásárlásukat. Az Energy Globe elismeréssel ezen törekvésünket a szakmai zsűri és a szavazóközönség is értékelte.”

Magyarországon startol az UNICEF új programja

2 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.