2017. december 19.

Ennyi félelem egyetlen szakmában sincs

Idegen emberek megszólításától a tényleges eladásig több félelem keseríti és nehezíti az értékesítők mindennapjait. Egy félelem egy hivatásban is bőven sok, itt azonban 7 „mumus″ is gátolja a valódi eredményeket.

Az Antré Akadémia egy teljes éven keresztül tanulmányozta kellő gondossággal az értékesítők munkáját. Több száz értékesítő, több száz interjú, kitöltött kérdőívek tucatjai, ügyféllátogatások és próbavásárlások jellemezték az esztendőt, ahol az országos felmérés eredményeként megdöbbentő eredmény született. Kiderült, hogy az értékesítésben dolgozó embereket 7 félelem gátolja az eredményekben:

Nézzük csak:

Idegen emberek megszólítása

Saját maguk pozicionálása

Hideghívás

Visszatérő ügyféllé „konvertálás"

Az ügyfelek hangulatának kezelése

A visszautasítások kezelése

Az értékesítés lezárása, a tényleges eladás

Egy szakmában 1 mumus is elég, de ahol már 7 félelem is keseríti a munkát, ott igazán nehezített a pálya. Pedig az értékesítői hivatás az egyik legszebb szakma kellene, hogy legyen, ahol játszva lehetne pénzt keresni. Ha a 7 „mumusból" egyetlen konklúziót kellene levonni, az nem más, minthogy a legtöbb értékesítő nem tud bánni az emberekkel. Az emberekkel történő bánásmód pedig az alapja minden eladásnak.

Sándor András üzleti bizalomépítő mentor a 2018-as esztendőtől még inkább misszióként tekint arra, hogy az értékesítőket megtanítsa kommunikálni, s vele együtt bizalmat építeni, hiszen véleménye szerint a bizalom a XXI. század valódi üzleti valutája. „5 éve tartó gondos, folyamatos megfigyelést követően felelősségem teljes tudatában kijelentem: Értékesíteni a világ legkönnyebb dolga. Akármit. Bármit – olvasható a szakember véleménye a lapunknak elküldött közleményben. – Még a méregdrága, jócskán túlárazott prémiumterméket is. Nem az eladás az igazi művészet, hanem a bizalom kiépítése a másik emberben. Az az értékesítő, akinek nincs elég ügyfele, vagy pénze, aki folyton elutasításokat kap, nem tud bizalmat építeni az üzleti életben. Én erre tanítom meg őket, a világ érzelmi logikáit és az emberi természet alaptörvényeit figyelembe véve. 2018-ban igazi áttörésre számíthatnak a tréningpiacon az értékesítők a kommunikációban."