2018. február 19.

Enyedi Ildikó kapta a Vodafone Egyenlőség Díjat

A Díjat a Vodafone Magyarország, a Szóvivők Országos Egyesülete és a Bézs Rádió közösen hozta létre.

A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a nők társadalmi elismertsége, ez a szemlélet pedig megjelenik a vállalat különböző tevékenységeiben, együttműködéseiben és tükröződik az employer branding stratégiájában is - írják.

Ezért is adta át a XIV. Szóvivők Bálja támogatójaként az Egyenlőség Díjat, amelyet idén a Testről és lélekről című film Oscar díj várományos rendezőnője, Enyedi Ildikó kapott. „A Vodafone-nál egyértelműnek tartjuk, hogy nem teszünk különbséget nők és férfiak között, munkatársainkat csak teljesítményük és cselekedeteik alapján ítéljük meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felsővezetésünk 50%-a nőkből áll, a teljes vállalat szintjén pedig 48% a nők aránya. Sokat teszünk azért, hogy az egyenlőtlenségek társadalmi szinten is eltűnjenek, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységének elismeréseként a mai napon átadhatjuk az Oscar díj várományos, kiváló filmrendező Enyedi Ildikónak a Vodafone Egyenlőség Díjat” – mondta el a díjátadó gálán dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Mécs Mónika, a Testről és lélekről című film producere vette át a díjat

Az Egyenlőség Díjat Enyedi Ildikó nevében Mécs Mónika, a Testről és lélekről című film producere vette át. „Köszönjük a díjat, amelyet nagyon fontos kezdeményezésnek tartunk” – mondta el a Mécs Mónika a díjátadón. „Mi, női alkotók a magunk módján azzal tudunk hozzájárulni az ügyhöz, hogy tesszük a dolgunkat és talán példát mutathatunk azon nők számára is, akik nem hisznek magukban, a lehetőségeikben, vagy abban hogy képesek elérni a céljaikat. Azt gondoljuk, hogy ha megoldást nem is tudunk adni, de utat mutathatunk, hogy igenis el lehet indulni, érdemes megpróbálni és lehet eredményeket elérni nőként is. Természetesen az Oscar díjig eljutást nem tűzhetjük ki célul mindenki számára, de a legfontosabb, hogy mindenki kiteljesedjen a saját területén, akár művészként, akár filmalkotóként, vagy az élet bármely más területén" – tette hozzá a producer.