2012. június 14.

Eredmény a Cannes Young Lions hazai előválogatóján

Hazánkat négy magyar fiatal képviseli az 59. Cannes Lions nemzetközi reklámfesztiválon.

A MAKSZ kihirdette a Cannes Young Lions Competition hazai előválogatójának győzteseit. Kövesházi Dániel és Marosi Gergely Cyber kategóriában, Erdész Ádám és Nagy Máté Design kategóriában képviseli Magyarországot az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatívfesztiválon.

A Cannes Lions idén is megrendezi fiatal kreatívok számára meghirdetett versenyét, a Young Lions Competitiont, amelynek hazai előválogatóját a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége rendezte meg. Az előválogatóra a fiatal tehetségek összesen 20 nevezést nyújtottak be, Cyber kategóriába 13 párostól 17, míg Young Marketers kategóriában 3 párostól 1-1 nevezés érkezett.

A pályázati anyagokat Aczél László, a MAKSZ elnöke, Szabó Béla, a Vodafone marketingkommunikációs igazgatója, Ihász Ingrid, a CEMP értékesítést támogató igazgatója, Hevesi László, a Grey/G2 kreatív igazgatója, Bujtás Attila, a Rebel Rouse kreatív igazgatója és Kerti Attila, a Maximize ügyvezető igazgatója értékelte. Az online előzsűrizés után Cyber kategóriában 9, míg Young Marketers kategóriában 2 alkotás került shortlistre. A döntőbe jutott párosok személyes prezentációját követően választotta ki a zsűri azt a négy fiatal tehetséget – Kövesházi Dánielt és Marosi Gergelyt, valamint Erdész Ádámot és Nagy Mátét, akik hazánkat képviselhetik a cannes-i fesztiválon.

Az eredményhirdetésre a Leo Burnett Cannes Prediction című rendezvényén került sor, ahol Móra Eszter, a MAKSZ projektvezetője és Szabó Béla átadta a 9 döntős párosnak járó oklevelet, majd kihirdette a győzteseket. Mivel Cyber kategóriában több kiemelkedő alkotás is született, a zsűri mindkét győztes párost ebből a kategóriából választotta ki, míg Young Marketers kategóriában Alberti Rita és Mátyás Kitti teljesítményét részesítette különdíjban. A Cyber kategória két győztes párosa közül az egyik kategóriaváltással végül a Design kategórában indulhat majd a Cannes-i díjért, míg a másik páros az eredeti kategóriájában versenyezhet tovább.

Szabó Béla, a Vodafone marketingkommunikációs igazgatója elmondta: „Az idei pályamunkák között rengeteg kiváló ötletet találtunk, ebből is látszik, hogy érdemes kiemelt figyelmet fordítani a fiatalokra, hiszen nagyon sok a tehetség ebben a korosztályban, és ez a verseny során is megmutatkozott. Így nem volt könnyű számunkra a döntés, de bízunk abban, hogy a négy fiatal nyertes méltóképpen képviseli idén hazánkat. Külön öröm, hogy a kint tartózkodásuk alatt folyamatosan tudósítanak majd Cannes-ból, így további szakmai tapasztalatot és támogatást tudunk nyújtani nekik és azoknak, akik követik majd az eseményeket a Vodafone Facebook oldalán.”

A verseny támogatója a Vodafone, a CEMP és Grey/G2 volt. Az idei, 59. Cannes Lions kreatívfesztivált június 17-23. között rendezik meg Franciaországban.

A döntősök teljes listája hamarosan megtalálható lesz a www.younglions.maksz.com oldalon, a Cannes Lions hivatalos honlapja pedig a www.canneslions.com oldalon érhető el.