2014. július 18.

Eredményes volt a Vatera-kampány

Az integrált aktivitás – TV, online, outdoor – visszaidézésben és eladásokban is jól teljesített.

Az integrált aktivitás – TV, online, outdoor – visszaidézésben és eladásokban is jól teljesített.

Fennállásának legjelentősebb reklámkampányát indította el 2014. június 2-án a Vatera, melynek során négy héten át rendkívül kedvező áron kínált egy-egy szezonális terméket. A 18 és 49 év közötti gyakori internethasználókat célzó kampány célja annak tudatosítása volt, hogy a korábban főként használt cikkeket kínáló oldalon az elérhető új, garanciális termékek aránya mára elérte a 63%-ot.

Az online hirdetési formák (Adwords hirdetések, online eDM), a tv szpotok, valamint minden elérhető saját platform (Facebook, weblap wallpaper, hírlevél) támogatta a kampányt. Emellett most először alkalmazott a Vatera out-of-home eszközöket, így két épülethálót, valamint számos metró plakátot, billboardot és citylightot helyeztek el országszerte.

A TV2-n, illetve különböző kábel csatornákon futó tv szpotot a célcsoport 86%-a legalább egyszer látta, 78%-uk pedig háromszor. A Vatera saját kérdőíves felmérésén a megkérdezettek 71,8%-a azt vallotta, hogy látta a televízióban a reklámot, 10,22%-uk mind a négy videóra emlékszik.

A mágneszáras szúnyogháló eladási célszáma 5 ezer db volt, ezzel szemben már az első héten 20 ezer kelt el belőle, és ez a szám egy hónap alatt 26 ezerre nőtt, vagyis 5,6-szoros mennyiséget sikerült értékesíteni. A futball világbajnokság kezdetére ütemezett Samsung 82 cm képátmérőjű Full HD LED TV-ből az előirányzott 250 darabhoz képest végül 450-et értékesítettek, vagyis a tervezett mennyiség 1,8-szorosát.

„Június során az online piactér aloldalára összesen napi 210 ezren látogattak el. Mindent egybevetve az adatok azt bizonyítják, hogy az integrált eszközök széles választékát felsorakoztató kampány eredményesen zárult le” – mondta Nyitrai Kata, a Piacterek marketingvezetője.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

7 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.