2017. február 06.

Eredményt hirdetett az IKEA

Az IKEA harmadik éve kéri a gyerekek segítségét világszerte abban, hogy limitált puhajáték-kollekciót tervezzenek.

A gyermekek ezúttal is csodálatos teremtményeket alkottak − összesen több mint 70 ezer pályázat érkezett, 18 ezer rajzzal több, mint az ezt megelőző évben. A művek közül országonként először az IKEA munkatársai, majd az IKEA FAMILY klubtagok szavazták meg a döntős rajzokat, a zsűri pedig ezek közül választotta ki a tíz győztest Japántól az Egyesült Arab Emirátusokig. Az IKEA célja, hogy a limitált kollekció minden egyes darabjának eladásával az IKEA Foundation hátrányos helyzetű gyermekek támogatását célzó munkáját segítse.

Bodil Fritjofsson, az IKEA gyermektermék-fejlesztője a tíz nyertes rajz kapcsán elmondta: „A tíz nyertes rajz igazán szeretnivaló képzeletbeli állatokat ábrázol. A színkombinációk egyszerűen csodálatosak, a formák és kifejezések lángra gyújtják a képzeletet. Egy ilyen hatalmas projekt részesének lenni számomra olyan, mintha a gyermekek saját, izgalmas és kreatív világába kaptam volna meghívást.”

A tíz nyertes között találunk tojás alakú baglyot, boldog pókot, mosolygó szivárványfelhőt, kék nindzsa-madarat, bolyhos-tüzes oroszlánt és még másokat is. A döntési szempontok között szerepelt, hogy az elképzelt dizájn új legyen és bepillantást engedjen a gyermeki fantázia birodalmába.

„A beérkezett pályázatok száma elképesztő − a világ biztosan nem szenved hiányt a jövő művészeiből és tervezőiből – néhány rajz valóságos remekmű! A projekt lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek felébresszék a bennük rejlő kreativitást, és teret adva rendkívüli képzeletüknek, megrajzolják álmaik játékát. Mindez egyértelműen megmutatkozik a rajzokban: saját kútfőből alkotnak és egyáltalán nem másolnak már létező dolgokat” – tette hozzá Bodil Fritjofsson.

A kiválasztott rajzokból készült figurák egy különleges, limitált puhajáték-kollekció részét képezik majd, melyek világszerte az új, „Játékkal a változásért” kampány részeként kerülnek majd 2017 végén az IKEA áruházak polcaira. A megvásárolt puha játékfigurák árából 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amely hátrányos helyzetű gyermekeket támogat.

A győztes rajzok:

• Ausztria – Kék madár

• Lengyelország – Boldog pók

• Egyesült Államok – Szivárványfelhő

• Ausztrália – Róka

• Németország – Krokodil

• Oroszország – Tukán

• Japán – Tojás alakú bagoly

• Egyesült Arab Emirátusok – Bolyhos oroszlán

• Dél-Korea – Lila szörny/sárkány/sün

• Bulgária – Egyszarvú kutya