2016. július 19.

Erős félévet zárt az ÖRT

Közel négyszáz előzetes véleménykérés, egy viharos fogadtatású kampány, számos új tag, rendezvények és útmutatók – ez az ÖRT első félévi tevékenységének mérlege.

Az EU májusban tette közzé az ún. „Better regulation” csomagot, amely az önszabályozás jogalkotási szempontból történő elfogadásának egy újabb fontos állomását jelenti. Ennek tükrében különösen fontos, hogy a nemzeti önszabályozó szervezetek – köztük az ÖRT – sikeresen és jól működjenek.

Az ma már teljesen egyértelmű, hogy a reklámszakma önszabályozása lényegesen több mint csupán egy kódex írása vagy a fogyasztói panaszok kezelése. Nem véletlen, hogy a szabályozási formáról szóló egyeztetéseken a reklámszakmát mintaértékűnek tartják. Ez egy teljes rendszer, amelynek része, hogy a szabályoknak való megfelelés érdekében sokan – egyre többen – még a kampány megkezdése előtt véleményeztetik a reklámot, amely az első félévben közel négyszáz kampányt jelentett. Ráadásul a megelőzési program része a cégeknél tartott tréning a munkatársak és sokszor a meghívott ügynökségeik számára, valamint a gyakorlati munkát segítő útmutatók és a szakmai fórum is – fogalmaz Fazekas Ildikó ÖRT főtitkár.

Az első félévben sokan csatlakoztak az ÖRT-höz. A Berlin Chemie, Rossmann, Carlsberg és a Benu Magyarország Kft. impozáns hirdetői kört jelentenek, örömmel üdvözöltük az ügynökségi oldal erősítésként a Carbon Group és a Mediator Group csatlakozását. Továbbá fontos számunkra, hogy ügyvédi irodák is vannak a tagjaink között, és ezt a kört a Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda erősíti. Az erős és elkötelezett tagság a sikerünk egyik záloga. Vannak feladataink és terveink a következő félévre is, hiszen az idén húszéves az ÖRT– hangsúlyozza Megyer Örs elnök.