2012. augusztus 13.

Erősített a TV2 tulajdonosa

A bevétel 4,5 százalékkal, a nettó eredmény több mint negyedével nőtt, közölte a ProSiebenSat.1-csoport.

A bevétel 4,5 százalékkal, a nettó eredmény több mint negyedével nőtt, közölte a ProSiebenSat.1-csoport.

Éves összehasonlításban 4,5 százalékkal, 692,2 millióról 723,3 millió euróra nőtt a ProSiebenSat.1-csoport bevétele 2012 második negyedévében. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA 2 százalékkal haladja meg az előző évi értéket, és így a 2011 második negyedévi 238,7 millió után elérte a 243,5 millió eurót. Az egyszeri tételek nélküli nettó eredmény a második negyedévben 27,5 százalékkal 121,5 millió euróra nőtt.

Mint a médiacég közölte: "A ProSiebenSat.1 kilátásai pozitívak a 2012-es év egészére nézve, az eredmények újból megerősítették a cégcsoport célkitűzéseit. Annak ellenére, hogy a makrogazdaságban növekvő bizonytalanság figyelhető meg az euró zóna kilátásai miatt, a televíziós társaság további növekedést tervez bevételeiben. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA esetében a célkitűzés az előző évi, 850 milliós érték meghaladása, és az egyszeri tételek nélküli, nettó eredményt illetően is további növekedésre számít a médiavállalat".

A ProSiebenSat.1-csoport a magyar piacon jelentős befektetéseket jelentett be 2012 második félévétől kezdődően. Mint a TV2 közölte: megújítja a jelenlegi kábelcsatorna portfólióját és új csatornát indít SuperTV2 néven. Mindez annak az új stratégiának a része, melynek mentén 4 éves időtávon kívánja a médiacég magyarországi pozícióit erősíteni.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.